Medeniyetin beşiği EMITT’te

Bu yıl 18.'si düzenlenen Türkiye’nin en önemli tanıtım etkinliği, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm...

30 Ocak 2014 Perşembe 18:56
 Medeniyetin beşiği EMITT’te


Bu yıl 18.'si düzenlenen Türkiye’
nin en önemli tanıtım etkinliği, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

EMİTT fuarının açılışına; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Çorum’u temsilen Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de katıldı. Yabancı ülke temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışa çeşitli illerden vali ve belediye başkanları, çok sayıda turizm profesyoneli de hazır bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği fuara her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılım oldu; 70 farklı ülkeden 4500 yabancı katılımcı fuarda yerini aldı.

“Medeniyetler Beşiği” sloganı ile fuara katılan ve Çorum’a ait tarihi ve doğal değerleri yansıtan fotoğraflarla süslenen Çorum’un standı da açılıştan itibaren ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan stantta, Vali Sabri Başköy,  Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan gelen konukları karşıladı.

Hitit kıyafetleri giyen görevliler tarafından Çorum standını ziyaret edenlere broşür ve tanıtım filmi gibi yayınlar dağıtıldı. Fuarda Çorum Belediyesi her yıl olduğu gibi sıcak leblebi ikramı yaparken “Hattuşa Seni Bekliyor” projesi kapsamında ÇEKVA öğrencileri tarafından da ziyaretçilere özel hazırlanan kutularda leblebi dağıtıldı.

Çorum standını ilk gün ziyaret edenler arasında İstanbul Valisi H.Avni Mutlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Adana Valisi H.Avni Çoş, İstanbul Vali Yardımcısı (Mecitözü Eski Kaymakamı) Harun Kaya, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Çorum Eski Milletvekili Yasin Hatipoğlu, Çorum Dernekler Federasyon Başkanı Süleyman Gökcen, İstanbul Çorumlular Deneği Başkanı Muzaffer Korkmazgöz, Çekva  Koordinatörü Erdal Karslı, Çekva Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu İle birçok bürokrat yer aldı.

Çorum’da hizmet veren Anitta Otel, Mavi Ocak, Çorum Büyük Otel, Çavuşoğlu Turizm’in de yer aldığı ve 2 Şubat 2014 tarihine kadar açık kalacak fuarı yerli ve yabancı 150.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.








Son Güncelleme: 31.01.2014 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.