MHP’den Kürdistan bayrağı asılmasına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, 26-27 Şubat’ta Peşmerge Başı Barzani’nin önce İstanbul’a gelerek Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanıyla, sonra da Ankara’da Başbakanla görüştüğünü söyledi.

01 Mart 2017 Çarşamba 15:01
MHP’den Kürdistan bayrağı asılmasına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, 26-27 Şubat’ta Peşmerge Başı Barzani’nin önce İstanbul’a gelerek Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanıyla, sonra da Ankara’da Başbakanla görüştüğünü söyledi.

26 Şubat 2017 Pazar günü, Barzani’nin ziyareti üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asıldığının altını çizen Aras, Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ın Erbil’e ziyaretleri esnasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağıyla birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Aynı bayrağın Türkiye’de, Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir” dedi. Aras’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“İstanbul’da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir? Yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır?
Sayın Başbakan, Çankaya’da Barzani’yle konuşurken, arkasına dönüp de nedir bu bayrak, kim koydu buraya diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur?
Ve Türkiye ne zamandır Irak’ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden, tutuklu HDP’lilerin bırakılmasıyla ilgili görüş sarfeden peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır?

Bizim Barzani’nin bayrağını vatan semalarında, Başbakanlık odalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur. Barzaninin paçavrasının Türk Bayrağının yanında asılması ancak bir akıl tutulmasıdır ve kabul edilemez. Karşılanan kişi emperyalistlerin maşası, sözde yönetim denilen bölgenin büyük bir kısmı ise aslında Türkmenelidir.

Bu şahıs önce PKK’ya desteğinin ve şehitlerimizin hesabını vermeli, Türkiye’ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir. Türk milletine kefen biçen bir çürümüşün, Türkiye’de bir şey yokmuş gibi ağırlanması milli gururu incitmiş, milli vicdanı sarsmış ve rahatsız etmiştir.
Bizim de buna onayımız yoktur, tepkimiz şiddetli ve tavizsizdir. Ne olursa olsun; sonuna kadar devlet, sonsuza kadar millet diyen bir irade ve yeminin sahipleriyiz.

Bizim geçmişimizde zalime, kanlı ve düşmanca niyetlere gerekli ders vardır; ama asla vatan, millet ve bayrak hasımlarına hoşgörü, sempati ve anlayış yoktur. Bizim için bayrak, dün Sultan Alparslan’ın eliyle son yurdumuzun gönderine çekilmiş, bugün de bizimledir. Dün Ulubatlı Hasan’ın fedakârlığıyla küffarın burcuna dikilmiş, bugün de bizimle yücelecektir.
Dün Çanakkale ve milli mücadele şehitleriyle vatanımızın üzerine serilmiş, bugün de bizimle yükseklerdeki yerini muhafaza edecektir. Al Yıldızlı Al Bayrağımız Türk milletinin eksilmeyecek milli serveti, manevi serveri ve göklerdeki görkemidir. Ay yıldızlı bayrağımızın yanında, başbakan odalarında ve aziz vatanımızın semalarında peşmerge paçavrası görmeye kabulümüz ve tahammülümüz yoktur.


Son Güncelleme: 01.03.2017 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.