Miting izlenimleri

Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer'in miting izlenimleri...

13 Şubat 2019 Çarşamba 00:36
Miting izlenimleri

MUSTAFA DEMİRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitingi, geçmişte olduğu gibi yoğun bir katılıma ve coşkuya sahne oldu.

SEÇİM ŞARKISINA EŞLİK ETTİ

Kastamonu’dan Çorum’a helikopterle gelen Erdoğan, Akıncı Kışlası’na indi. Mitingin yapılacağı Abide Meydanı’na önceden duyurulan saatte ulaştı. Karşılamaya resmi heyetin yanı sıra MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Arter Reklam Başkanı hemşehrimiz Cevat Olçok, eski milletvekilleri de katıldı. Cumhurbaşkanı platforma yoğun tezahüratlar eşliğinde çıktı, seçim şarkısına eşlik etti.

ÇORUM’UN DEĞERLERİNİ ÖVDÜ

Konuşmasında Çorum merkez ve ilçelerinin manevi şahsiyetlerine ve yöresel değerlere dikkat çeken Erdoğan, 2002 yılından bugüne kadar 17 yılda Çorum’a çeşitli alanlarda yapılan yatırımları rakamlarla aktardı.

DESTEĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanlığı ve 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde şahsına ve partisine verilen desteğe ayrıca teşekkür etti.

ÇORUM’A YENİ VAATLERİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçim mitinginde şehre dair bilinen yatırımlar dışında değindiği farklı vaatleri de oldu. İşte madde madde onlar:
•    Bir Medya’nın hazırladığı ve Cumhurbaşkanı’nın görüş alanı içindeki ‘Şehit Erol Olçok Havalimanı… Herkes yapamaz reis yapar… Nereden Çorum Havalimanı… Nereye İstanbul Havalimanı..’ dipnotlu talep dikkat çekerken, Erdoğan müstakil bir havaalanından hiç bahsetmedi. Merzifon Havaalanı’na ulaşımda mesafeyi kısaltacak 12 kilometre uzunluğundaki yolun 5 kilometresinin tamamlandığını, kalan 7 kilometresinin de istimlak sorunları nedeniyle uzadığını, bu yılın sonunda hizmete sunacaklarını belirtti.

•    Çorum-Mecitözü ile İskilip yolunun bu yıl biteceğini ifade etti.

•    Ankara-Çorum-Samsun Demiryolu hızlı tren hattını bizzat takip ettiğini anlattı.

•    Çorum’un kenevir üretiminde 20 pilot il arasında olduğunu kaydetti.

•    Kırkdilim yolunun bu yıl sonunda tamamlanacağını vurguladı.

•    Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun Yardımcısının Çorum sanayisinden sitayişle bahsettiğini belirterek, altın ticaretinde Çorum’u farklı bir noktaya taşıyacaklarını dile getirdi. Çorum sanayisinin Gaziantep, Kocaeli gibi olması için çaba gösterileceği sözünü verdi.

•    Koçhisar Barajı’ndan getirilecek içme ve sulama suyunun Çorum için ehemmiyetini bildiğini, isale hattının hızlandırılacağını söyledi.

•    Turizm konusunda Çorum’un önemli bir potansiyel taşıdığını, 4 bin yılı aşkın tarihi ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşaş ve Alacahöyük'ün tanıtılması için gerekeni yapacaklarını vurguladı.

•    Çatak Mesire Parkı’nın gençler için kamp merkezi yapılacağını müjdeledi.

AŞGIN’A AYRI PARANTEZ

Erdoğan, yaklaşık bir saat süren mitinginin sonunda Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’a ayrı bir parantez açtı. Aşgın’ın sivil toplum deneyimine dikkat çekti, gönül ve hizmet belediyeciliğinin en iyi örneğini sergileyeceği için aday gösterdiklerini belirterek, Çorum’u Aşgın’a emanet ettiğini kaydetti. Erdoğan, Çorumlular’dan da Aşgın’a destek istedi.

Daha sonra merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının isimleri tek tek anons edilerek platforma davet edildi. Erdoğan, kendisine o sırada uzak düşen Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ı bir işaretle yanına aldı ve diğer ilçe başkan adayları ve vekillerle birlikte eller havaya kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting bittikten sonra otobüsle şehir turu attı, kendisini görmek için bekleyen Çorumlular’ı selamladı. Erdoğan, kentten ayrılmadan önce Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti. Taş Bina’da Belediye Başkanı Zeki Gül, başkan yardımcıları ve Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 50 dakika kaldı. Erdoğan'ın beraberinde bulunan konuklara burada ikram edilen akşam yemeğinden (menüde kuru fasulye, pilav ve lahmacun varmış) sonra Dr. Tuhran Kılıçcıoğlu Stadı’ndan helikopterle Çorum’dan ayrıldı.
 

Son Güncelleme: 13.02.2019 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Olmadı 2019-02-13 07:51:33

Mustafa bey reise istikrara destek ayrı ama

Bazı şehirler hep gariptir Çorum da öyle
Şehir olarak Ak parti hükümetlerinde en az yatırım alan şehir çorum dur .

Çok üzgünüz biz uçağı havada girmedik.
Bu anlam da reise kırgınız biz Ak parti nin ilk belediyesiyiz
Tokatın Amasyanın Yozgatın sanayicisini toplasan Çorum etmez
Destek ayrı ama gönül kırgınlığı ayrı Çorumda 100 Ak Partiliye sorsan 90 ı kırgındır vesselam

Avatar
Ahmet 2019-02-13 08:14:28

Rize Trabzona 1 saat olmasına rağmen havaalanı yapıldı.Elazığ Malatya ya 1 saat olmasına rağmen havaalanı yapıldı.Çoruma gelince niye havaalanı yok.Oy patlaması olmasına rağmen.

Avatar
Yılın vaatleri 2019-02-13 12:00:14

1-Maduronun altınları Çoruma gelecek (Tek engel Trump)
2-Kenevir ekilecek, poşet yaparsak 25 krş. kar edebiliriz)
3-Hızlı tren Samsundan Ankaraya giderse birgün Çorumdan geçecek
4-Hititler büyük adamlar
5-Çatakta orman var
daha ne olsun, haydi sandıkları patlatmaya

Avatar
İskilipliİ 2019-02-13 07:09:23

Tosya İskilip YOLUNDAN BAHSETMEDİ.
İSKİLİP ÇORUM YOLU 2 YIL DEMEDİMI? YOL İYİ DEĞİL İNŞALLAH BU YIL BİTER İNŞALLAH

Avatar
Has Çorumlu 2019-02-13 13:48:58

Devletin en tepesindeki kişi şehrine gelmiş iline ilçesine istediği ne varsa büyük afişlerle başkanın göreceği yerlere asılması lazımdı. Bir şeyi istemek suç mu? Tamam destek ver veya verme ama şehrin taleplerini, ilçelerin taleplerini ,halkın taleplerini icranın başındaki kişilere bizim göstermemiz gerekiyordu. Kimse kızmasın darılmasın maalesef durum bundan ibaret.Ha halkımız da şurada suçlu; halk olarak bir sürü şeyden şikayet ediyoruz. Şikayet ettiğimiz ne varsa biz hiç zahmet çekmeden, istemeden birileri tarafından görülüp düzeltilmesini bekliyoruz. Yok öyle yağma .Biz derdimizi söyleyeceğiz , isteyeceğiz ve isteğimizi her platformda kırmadan,dökmeden,aşağılamadan ve doğru bir şekilde ısrarla isteyeceğiz.Bakın o zaman her şey nasıl da değişiyor...

Avatar
Has Çorumlu 2019-02-13 13:35:00

Ya yukarıdaki siyasetçi ve bürakratlara derdimizi doğru bir şekilde anlatamıyoruz ya da siyasetçi ve bürakratlarımızın iş yaptığı yok. Bu kadar da bir il kaderine terkedilmemeli. Ya halk olarakta bir şey istemekten çekiniyoruz .Ya atalarımız ne de güzel söylemiş ‘ağlamayan çocuğa mama yok diye. Ne ağlamasını biliyoruz ne istemesini. Hal böyle olunca gelen de her yeri güllük gülistanlık zannediyor galiba ağzımıza bir bal çalıp gidiyorlar hepsi o kadar. Ben ancak şunu derim talepkar olmalıyız talepkar hem de bıkmadan usanmadan.

Avatar
Çorum 2019-02-13 14:33:03

Cumhurbaşkanımıza oy var bu siyasetçilere oy yok, eski siyasetçilerden çoruma yatırım yaptıran Türkoğlundan başka kimse yok Türkoğlu vekil olsaydı havaalanını yaptırırdı.

Avatar
Çorumlu 2019-02-13 20:47:10

Çorum rumuzlu arkadaş valla Türkoğlu insan olarak iyi bir insan ondan şüphemiz yok. Şu yaptığı yatırımları ne ise birkaç tane söylesenizde öğrensek. Ya o devri bilmiyorsun yada millet bir şey bilmez sanırsın. DYP devrinide iyi bilir bu millet