Müftülük toplantısına o söz damga vurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Faruk Turhan, geçen yıl kurban bağışında Türkiye'de ilk 5'e giren Çorumlular için "Çorumlu'nun yaptığını herkes yapamaz" dedi.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 20:07
Müftülük toplantısına o söz damga vurdu

İl Müftülüğü din görevlilerine, vekalet yoluyla kurban organizasyonu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Faruk Turhan, geçen yıl vakfa kurban bağışında Türkiye’de ilk 5’e giren Çorum’un bu yıl da rekor bağışla adından söz ettireceğini belirterek, “Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz.” dedi.

Programda Ezan Okuma Yarışması birincisi Sefa Kırcı’ya ödülü verildi.

Din görevlilerine vekaletle kurban organizasyonunda Müftü Muharrem Biçer ve Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Faruk Turhan bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Faruk Turhan, Çorum’un çok hayırsever bir İl ve halkı olduğunu Çorumlular’ın Türkiye Diyanet Vakfı’na yıldan yıla rekor kurban bağışları yaptıklarını söyledi.

Çorum’un 2018 yılında %88 artışla Türkiye Diyanet Vakfına il geneli 2 bin 661 hisse kurban bağışında bulunduğunu ve Türkiye’de iller arasında ilk beşe girdiğini belirtti. Turhan, Çorumlu hayırseverlerin uzak diyarlardaki din kardeşlerine elini uzatmaya devam edeceğini ve yine rekor seviyede 4 bin hisse kurban bağışı hedefini belirlediklerini anlatarak, “Herkes bilir ki; Çorumlu’nun Yaptığını Herkes Yapamaz” dedi.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlileri arasında yapılan 2019 yılı “Ezan’ı Güzel Güzel Okuma Yarışması” Karadeniz Bölge Birincisi Çorum Merkez Akşemseddin Cami İmam-Hatibi Sefa Kırcı’ya İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından hediye verildi.

Son Güncelleme: 08.07.2019 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sfdg 2019-07-09 09:54:06

Ulan yıllardan beri,kurban ,cami vs nekadar yardım ve devlet bütçesinde önemli bir bütçe ayrılışıda sizde.Hani nerde bu neslin bilinçliliği,hani nerde insanlarda sosyal yaşam içinde saygı,sevgi barış vs duygular ile hareket edişi.Balık baştan kokar ,kendiniz bozuksunuz ,milletide bozuyorsunuz.Bu kadar kadro ,bu kadar hoca ,bukadar fakülte ,kimde var Allah aşkına.Tabi çorumlulara övgüleri yağdırın,bizde kuzu kuzu size bağışmaya devam edelim

Avatar
Acaba faaliyetler göstermelik mi? 2019-07-09 13:14:14

Kırk yıl önce Ramazan ayı gelince,tüm lokanta ve içecek satan iş yerleri kapanır,açık olan ise bir elin parmaklarını geçmezdi.Günümüze gelince,Ramazan ayı içerisinde kapalı olan iş yeri sayısı bir elin parmak sayısını bulmaz oldu.O dönemlerde Diyanet v.b. kuruluşların faaliyeti varsa bile toplumun geneline fazla hitap etmezdi.Ancak Örf ,adet ve dini değerlere bağlılıktan dolayı vatandaş oruç değilse bile aleni bir şekilde yemez ve içmezdi.Nereden nereye geldik.Değerler kayboldu,diyanet v.b. kuruluşların faaliyetleri arttı.Hatta Diyanetin tv si bile kuruldu.

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-07-09 23:47:19

Çorumluya yapılanı, bu kadar yardım severliğinin karşısında reva görüleni herkes yapamaz. Ancak böyük böyük siyasetçilerimiz yapar. Ha bu arada sayın diyanet yetkilileri siz ne yaptınız bunun karşılığında, uzun uğraşlar sonucu atanabilen yeni müftünüz bir ortamda 'ben inşaat müftüsü olmayacağım' sözünü kullandımı. Yanı din alanında da yatırım alamıycaz gibi duruyor.