Muhalefet ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı bayramın ikinci günü parti binasında bayramlaştı. Bayramlaşma programına CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile partililer katıldı.

08 Temmuz 2016 Cuma 14:07
Muhalefet ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı bayramın ikinci günü parti binasında bayramlaştı. Bayramlaşma programına CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile partililer katıldı.

Bayramlaşma sonrasında basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, bayramların barış kardeşlik ve dostluk günleri olduğunu dile getirerek, "Bütün kırgınlıkları bir tarafa bırakıp barış ve huzur içinde bir yaşam olmasını temenni ediyorum. Annelerin ağlamadığı insanların dostça yaşadığı bir ortamı özler olduk.  Herkes barış dostluk ve kardeşlikten bahsediyor anacak bu kelimelerin içi dolmuyor. Bu kelimeler içi dolduğu zaman anlamlıdır.  Aksi takdirde güzel sözden öteye gitmez. Hiçkimsenin ötekileştirilmeden yaşamasını istiyoruz" dedi.


Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise gerek dini gerekse milli bayramların yüzlerce yıldır birleştirici olduğunu söyledi.


Şu an dünyada İslam coğrafyasının fetret dönemi yaşadığını kaydeden Köse,  "Din adına canlı bombalar kendini patlatarak insanları öldürüyor.  Bundan emperyalist dış güçlerin sorumluluğu büyükse de insanların sorumluluğu var. En kötü günlerimiz böyle olsun" ifadelerini kullandı.

MHP TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI

MHP İl Teşkilatı bayramın ikinci günü parti binasında bayramlaştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, uğradığımız felaketlerin sorumlularının eli kanlı katiller ve onları tarihten beri emperyalizmin maşası yapan dost görünümlü batılı ülkeler olduğunu ifade ederek,  "Ülkemizin geleceğini karartan, umutlarımızı körelten bu iç ve dış mihrakların planları apaçık ortadadır" dedi.

Bayramlaşmaya MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal ile partililer katıldı.

Bayramlaşma sonrasında konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ramazan ayının iç açıcı geçmediğini dile getirerek, "Huzur ve rahmet ayı eli kanlı katillerce sabote edilmiş, toplumsal huzurumuz felç olmuştur. Bayramın ilk gününde Giresun'da düşen helikopterden gelen 7 şehit haberi ile yüreklerimiz bir kere daha dağlanmıştır.


Bayram, milli birliğimize ve dirliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda gelmiştir.


Bütün bu olumsuzluklara rağmen, buruk ve hüzünlü de olsak, bayramın heyecanını yine de birlikte yaşadık. Milli birliğimize, milli varlığımıza yapılan bunca saldırıya 
rağmen millet olarak dimdik ayaktayız" dedi.

Bereket, huzur ve rahmet ayı olan Ramazan'da terörün karanlık yüzünü defalarca gösterdiğini kaydeden Aras, "Bu mübarek ayı da kana bulamıştır. Oruca saygısı olmayan, Allah korkusunu bilmeyen, insanlıktan nasibini almamış caniler, milletimize büyük acı ve felaketler yaşatmışlardır. Ülkemizin şehirleri, havalimanları, tren garları, işlek caddeleri de dahil olmak üzere dört bir yanımızda bombalar patlamıştır. Milli varlığımız ablukaya alınmıştır. Suikast ve infaz timleri etrafımızı sarmıştır. Uğradığımız felaketlerin sorumluları eli kanlı katiller ve onları tarihten beri emperyalizmin maşası yapan dost görünümlü batılı ülkelerdir. Ülkemizin geleceğini karartan, umutlarımızı körelten bu iç ve dış mihrakların planları apaçık ortadadır.


Terörizm ülkemize savaş açmıştır. Bizler varoldukça, milletimiz sağlam iradesini ve sağduyusunu muhafaza ettikçe, istikbalimiz kararmayacak, milli ve manevi temellerimiz yerinden oynamayacak, hainlik eden ve husumet besleyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terörün sesi kesilmeden, terörün elebaşları defedilmeden ne yazık ki hiçbir millet evladı rahat yüzü görmeyecektir" şeklinde belirtti.

Yıllarca Türkiye ve Türk düşmanlığı yapan Avrupa Birliği'nden birleşik Krallık'ın ayrıldığını ve AKP hükümetinin AB üyeliği ile ilgili zig zaglı ve iniş çıkışlı ilişkilerinin gündeme geldiğini anlatan Aras,  "Cumhurbaşkanının referandum çağrıları, bitmek tükenmek bilmeyen ev ödevleriyle yorulan, müzakere süreçleriyle bıkkınlık getiren süreç için yersiz ve anlamsız bir çıkış olmuştur. 53 yıldır Hristiyan Kulübünün kapısında bekletilen, Avrupalı komiserlerin ağzına bakıp bir arpa boyu mesafe alınamayan bu yolda, milletimizin AB'ye bakışı ve düşüncesi bellidir. Boyunlarında çelenkle Kızılay'da AB vatandaşlığı dağıtan siyasilerin günümüzdeki durumlarına bakınca konu daha net anlaşılmaktadır. Siyasette mühürlenmiş kalpler ve gözler açıldığında, Türk milletinin AB'ye karşı tutumu anlaşılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi yıllardan beri AB ile ilişkiler konusunda düşüncesini ve tavrını ortaya koymuş, tarih bir kez daha bizleri haklı çıkarmıştır. Ramazan ayında İsrail ve Rusya ilişkileri yeni bir boyuta girmiştir. AKP 2009'dan beri İsrail'le sürtüşmekte, atışmakta, ağır eleştirilerle iç kamuoyuna mesaj vermektedir. Cumhurbaşkanı İsrail'i terör devleti olarak defalarca suçlamıştı. Hükümet uzun süredir İsraille gizli gizli buluşup anlaşmanın yollarını arıyormuş da bizim haberimiz olmamış. Madem İsraille anlaşılacak, barışılacak, kucaklaşılacaktı, bunca sert söze, bunca su katılmamış hakarete ne gerek vardı? Geçmişteki sözleri nereye koyacağız? Bu keskin çarkı nasıl izah edeceğiz? Aynı şey Rusya'yla ilişkiler için de geçerlidir. Cumhurbaşkanı Rusya'ya yeni bir mektup göndermiş, Türkiye-Rusya ilişkilerini düzeltmek için her şeyi yapacağının garantisini vermiştir. Rus uçağının düşürülmesinden dolayı üzüntü duyduğunu açıklamıştır. Düşürülen Rus uçağının egemenlik haklarımızı ihlal ettiğini hiç kimse inkar edemeyecektir. Dış politikada sabır, dirayet ve ihtiyat şarttır. Günü birlik ve hamasi sözlerin faturası gün gelecek herkese çıkacaktır. Yanlış taktiklerle doğru stratejinin uygulanması, strateji yanlışken taktik kazanımlarla mesafe alınması görülmüş, duyulmuş şey değildir. Cılız mevzi kazanımlarıyla dış politik hedeflere ulaşmak da hayaldir. Bu itibarla hükümet dikkatli, ilkeli, uyanık, şuurlu ve milli gerçeklere tam bir bağlılıkla hareket etmeli, Türkiye'yi ayağa düşürecek, tartıştıracak, zayıflatacak korkaklık ve öngörüsüzlükten kesinlikle uzak durmalıdır.

Türkiye'nin küresel sorunların çözümüne katkıda bulunan ve ortaklığı aranan uluslararası bir aktör haline geldiğini iddia ederek bugünlere düşe kalka ulaşan AKP, unutulmasın ki, tarihi bir vebal ve sorumluluk altındadır" şeklinde kaydetti.


'VATANDAŞLIK 
HAK EDİLMELİ,VİCDANLARDA KABUL GÖRMELİDİR'

Milletimizin mağdura ve mazluma yardım elini uzatan, insani desteğini esirgemeyerek manevi görevini yerine getiren bir geçmişe ve geleneğe sahip olduğunun altını çizen Aras,  "Ancak kapıları sadece vicdan diplomasisiyle açtığımızda, Ortadoğu'daki her türlü istikrarsızlık ve olumsuzlukları da ithal ettiğimiz aşikardır. Sığınmacılık kisvesiyle suçlular doluşmuş, asayişsizlik ve terör artmıştır. Sığınmacıların sağlıklı bir şekilde vatanlarına kavuşturulmaları gerekirken, vatandaşlığa alınmaları düşüncesi yapılan yanlışların devamı olacaktır. Vatandaşlık hak edilmeli, vicdanlarda kabul görmelidir. Vatandaşlığın bir bedeli, bir sorumluluğu olmalıdır. Türklükle barışamamış, Türk milleti yerine Türkiye milletini koymaya çalışan çarpık zihniyetin her önüne gelene vatandaşlık verme düşüncesi, bu zihniyetin milli şuurdan ne denli uzak olduğunu göstermektedir.

Vatandaşlık kavramının ucuzlatılması, ulufe gibi dağıtılması, ecdadımızın mirası olan vatanımızda da kaos ve karmaşaya sebep olacaktır. Ülkemiz, Türk milletinin şeref ve namusuna emanettir. Vatan Türk kalacaktır. Millet Türk kalacaktır. Kazanılmış haklar, kutlu miraslar oy ve siyasi rüşvet uğruna harcatılmayacaktır. Bu gerçekler siyaset adamlarınca kabul edilecek, ya da bu niyetin sonuçlarına katlanacaklardır" diyerek sözlerini tamamladı.

SAADET PARTİSİ BAYRAMLAŞTI

Saadet Partisi İl Teşkilatı Ramazan Bayramının ikinci günü parti binasında bayramlaştı.

Bayramlaşma programına SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ile partililer katıldı.


Programda konuşan Faruk Cıdık, Ramazan bayramının ülkeye, millete, İslam alemine ve tüm dünyaya huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini yüce Allah'tan diledi.


Cıdık, "Ramazan bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, tüm insanlığa kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Müslüman coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün din kardeşlerimizin bayram sevincini yaşayabilmelerini Allah'tan diliyorum" dedi.

Kaynak: www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 08.07.2016 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.