Mustafa Basmacı dualarla uğurlandı

Çorum’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Mustafa Basmacı (71), sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

27 Eylül 2013 Cuma 19:11
 Mustafa Basmacı dualarla uğurlandı


Çorum’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Mustafa Basmacı (71), sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İskilip ilçesinde yaşayan Basmacı, organ yetmezliği nedeniyle uzun süredir hastalıkla mücadele ediyordu. Alınan bilgiye göre İskilip’teki evinde aniden rahatsızlanan ve kalp krizi geçiren Mustafa Basmacı hayatını kaybetti.

Anayasa Mahkemesi üyesi Recep Kömürcü ve İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer’in öğretmeni, Cihan Haber Ajansı Redakte Servisi yöneticisi İlhan Basmacı’nın da babası olan Mustafa Basmacı için İskilip Ulu Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Aynı gün hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in babası Doğan Kemelek ile birlikte Basmacı'nın da cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Çorum Valisi Sabri Başköy, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Sivas Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadir Kartal, İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Cihan Haber Ajansı Bölge Müdürü Mükremin Albayrak, Zaman Gazetesi Çorum İl Temsilcisi Öner Erek, İlhan Basmacı'nın mesai arkadaşları, Sivas ve Çorum Vali Yardımcıları ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Belediye Başkanı Sezer, “Mustafa hocam benim için çok kıymetliydi. Vefatı beni derinden üzdü. Bugün Belediye Başkanı isem O’nun da büyük emekleri vardır üzerimde. Allah rahmet eylesin, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Vali Kemelek’in babasının cenazesi Gül Baba Mezarlığı’nda defnedilirken, Mustafa Basmacı’nın cenazesi ise Hacı Karani Mezarlığı’nda toprağa verildi.





Son Güncelleme: 27.09.2013 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.