Nöbetçi noter uygulaması ama…

Çorum'da nöbetçi noter uygulaması başladı, ancak işlemler tek noterde yapılınca bu kez de yoğunluk ve koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi korumak güçleşiyor.

24 Mart 2020 Salı 20:06
Nöbetçi noter uygulaması ama…

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin ortak uygulamasıyla nöbetçi noter uygulaması başladı. Bir gün tek, bir gün çift noterliklerin açık olacağı uygulama Çorum’da da hayata geçti.

Konuya ilişkin eleştiri ve önerilerini dile getiren vatandaşlar, Nöbetçi Noter uygulamasına geçilmesiyle birlikte Çorum’da bir noterin çalıştığını, ancak bu durumun noterde yoğunluğa neden olduğunu ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan nöbetçi noter uygulamasına karşın  Çorum’da tek noterin çalışması ile oluşan insan yoğunluğunun sosyal mesafeyi ortadan kaldırdığını vurgulayan vatandaşlar, “Bir vatandaş olarak bu tarz kararlar alan yöneticilerimize sitem ediyorum. Dün bu karar alınmadan önce aynı işlemi hiç yoğunluk olmadan kimseye temasta bulunmadan 5 dakika içinde yaptırırken, bugün kalabalıkta yaklaşık 2 saat bekleyerek yaptırdım. Bu kararları alan yöneticiler gerçekten vatandaşı korumak adına mı yoksa tam tersi tehlikeye atmak adına mı karar alıyorlar.?”

Son Güncelleme: 25.03.2020 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serkan 2020-03-24 20:40:44

Bu tamamen sacmasapan bir uygulamadir.Bir an önce noterlerin tekrar açılması gerekmektedir veyahut tamamen kapatilmalidir.