Oğuzlar merkezini bekliyor

Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı...

03 Mart 2015 Salı 11:17
 Oğuzlar merkezini bekliyor


Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek, Oğuzlar İlçesinde tahsis edilen arazi üzerine yapılacak olan Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili görüşmelerde bulundu.


Obruk Barajı’nın Oğuzlar ilçe sınırları içerisinde yer alan ve üniversiteye tahsisi yapılan arazi üzerinde yapılacak olan Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilçe halkını memnun ettiğini, belirten Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Oğuzlar Belediyesi olarak merkezin faaliyetlerine başlaması için gerekli olan her türlü desteği  vermeye hazır olduklarını ifade etti. Üniversite olarak yapılan çalışmaların sadece il merkezine değil, ilçelerie de büyük katkı sağladığınıbelirtenen Başkan Ateş, gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yer alacağı Obruk Barajı kenarında T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait yaklaşık 35,000 m2’lik arazinin tahsis işlemlerinin ve proje ihalesinin tamamlandığını vurgulayan Rektör Alkan, yakın zaman içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanan merkezin çalışmalarına hızla devam edildiğini ve bu doğrultuda somut adımlar atıldığını kaydetti.


Merkez bünyesinde gerçekleştirilecek ulusal/uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili de bilimsel çalışmalarla Çorum ve üniversitenin ilgili eğitim birimlerine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Rektör Alkan, üniversitenin sadece Çorum merkezde değil, ilçelerdeki kurumlarla da yakın bir diyalog halinde olduğunu, yapılan işbirlikleri ve tüm paydaşlarından aldığı desteklerle her geçen gün hızla büyüyerek yoluna daha güçlü adımlarla devam ettiğini açıkladı. Prof.Dr. Alkan, “Üniversitemizin Kampüs inşaatlarının artık başladığını, bir yandan bu çalışmaları tamamlamaya çalışırken, diğer yandan da ilçelerimizde de çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsis edilen bu arazi üzerine tesis edilecek yapılarla her geçen gün güçlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuzun (BESYO) su sporları ile ilgili eğitimleri, uygulamalı olarak verecekleri bir uygulama alanımıza kavuşmakla birlikte, başta balıkçılık olmak üzere büyük bir su ürünleri potansiyeline sahip Obruk Barajı’nda bilimsel olarak bu konuda da çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz. Bu merkezimiz, bunlara ek olarak Üniversitemiz mensup ve mezunları ile konuklarımıza sosyal bir mekan olarak da hizmet verecektir.” dedi.


BESYO Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner ile Genel Sekreter Erdal Kanık’ın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitenin toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ettiğini ve bulunduğu coğrafyaya ile topluma her anlamda katkı sağlama gayretinde olduğunu kaydetti.




Son Güncelleme: 03.03.2015 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.