Orta yol bulundu

Çorum’da bir süredir toplu ulaşımda yaşanan soruna orta yol bulundu.

21 Ocak 2022 Cuma 20:05
Orta yol bulundu

Çorum’da bir süredir toplu ulaşımda yaşanan soruna orta yol bulundu.

Maliyet artışını gerekçe gösteren özel halk otobüsü işletmecileri belediye yönetimine tarafından sübvanse taleplerini iletti. Art arda yapılan görüşmeler sonucunda toplu ulaşım hizmetleri ile ilgili Belediye yönetimi ve Ulaş A.Ş. arasında yeni bir modele geçildi.

Anlaşmaya göre, 29 hatta çalışan 64 otobüsten 18’ini ve sistemin tümünü belediye satın aldı. Belediyenin satın aldığı BMC marka 2008 model otobüsler, 1 Şubat’tan itibaren belediye tarafından çalıştırılacak. Ayrıca her otobüs için iki haftadır verilen günlük 50 litre mazot desteği, yeni düzenlemeyle birlikte ücretsiz yolcuların adedince tam bilet ücretinden hesap edilecek tutar üzerinden, yine mazot desteği olarak verilecek.
Kart ve kontur dolum sistemleri başta olmak üzere mevcut tüm teknik sistemi de satın alan belediye, kendisine ait olan bölümlerde kendi personeli ile hizmet verecek.

Öte yandan tek taraflı olarak sözleşmenin Ulaş A.Ş. tarafından iptal edilmesiyle başlayan yeni süreçte, Şubat ayı meclis toplantısını takiben yeniden ihale süreci işletilecek.

Son Güncelleme: 22.01.2022 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş20 2022-01-21 22:59:49

Tüm hatları belediyenn işletmesi lazm. Daha önce engellenmişti yine aynı senaryo yaşanmasın

Avatar
dag fare dogurdu 2022-01-23 15:20:48

otobusculer ayni kalitesizlikle hizmet vermemeye devam edecek,yine magdur vatandas olacak, bu basarisizlik da baskana yazilir,otobusculeri def etseydi yuzde 5 fazla oy alirdi demekki tekrar secilmek gibi bi amaci yok