Ortaköy yolu Ankara yoluna bağlanıyor

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum-Ortaköy yolunun Ankara yolu bağlantı çalışmasının başladığını duyurdu.

14 Ekim 2021 Perşembe 15:35
Ortaköy yolu Ankara yoluna bağlanıyor

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da karayolları ağında sürdürülen projelere bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu.

Ceylan, Çorum-Ortaköy yolunu, Çorum-Ankara Karayolu’na bağlayacak olan bağlantı yolunda çalışmalara başlandığını bildirdi.

Karayolları tarafından ihalesi yapılan Yaydiğin köyü karşısında Karacaköy arasında bulunan araziden açılacak yeni yoldaki çalışmalara toprak işleriyle start verildiğini belirten Ceylan, ayrıca kamulaştırma için de çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı. Milletvekili Ceylan, 4 bin 461 metre uzunluğundaki karayolunda 110 bin m3 yarma işinin 50 bin m3 bölümü yapıldığını duyurdu.
Yolda 15 bin m3 taşduvar, 200 bin m3 dolgu, 50 bin ton üst yapı, irili-ufaklı 10 adet sanat yapısı yapılacağını kaydeden Ceylan, yolun 2022 yılında bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Ceylan, yapılacak yolla birlikte Ortaköy ve bölgede bulunanların gerek Ankara yönüne ulaşımlarının, gerekse de hastane, terminal, tahıl pazarı, galericiler sitesi ve organize sanayi ve gıda toptancıları gibi kaydetti.


 

Son Güncelleme: 14.10.2021 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-10-14 15:56:11

Ortaköy-Kazankaya arasındaki 10 km yolu ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Kazankayadan Yozgat-Çorum sınırına kadar olan bölüm Yozgatın Ağababaları sayesinde mükemmel yol yapıldı. Ancak Çorum sınırından Ortaköy ilçesine kadar olan bölüm berbat. Buda şunu gösteriyor. Çorumun MİLLETVEKİLLERİNİN neleri başarım neleri başaramadığının göstergesidir. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum

Avatar
Kırkdilim tünelleri göçüyor mu? 2021-10-14 22:38:25

Kırkdilim tünelleri ve bağlantı yolları ne oldu sayın vekilim? Tünellerde çalışma durmuş, T1 tüneli girişindeki istinat duvarı çökmüş duruyor. Neden çalışma yapılmıyor?

Avatar
İ.ÇETİNKAYA 2021-10-17 00:47:33

iskilip ve çankırı iskilip tosya yollarını 20 yılda yapıp bitiremiyenle yeni bi yoldaha yapacaklarmış. YE YUT YİT DEVAM