‘Ortaköy’ün kararı evet’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İl Yöneticileri ile birlikte Ortaköy İlçesinde referandum çalışmalarına katıldı.

09 Nisan 2017 Pazar 12:06
‘Ortaköy’ün kararı evet’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İl Yöneticileri ile birlikte Ortaköy İlçesinde referandum çalışmalarına katıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, İlçe Emniyet Amirliği ve kurumları ziyaret eden Aras ve yöneticiler, daha sonra esnafları ve çalışanları ziyaret ettiler. Vatandaşlarla sohbet edip Anayasa Değişikliğini anlatan MHP Yöneticileri, vatandaşlardan evet oyu istediler.

Program sonunda İlçe Başkanlığında partililerle sohbet eden MHP İl Başkanı Aras, şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye ağır ve zor şartlardan geçmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin ağır ve şiddetli beka sorununa yüzümüzü dönemezdik.15 Temmuz’dan sonra hükümet etme sistemiyle ilgili kutuplaşmanın devamına rıza gösteremezdik. 2007’den itibaren gündeme yerleşen, 10 Ağustos 2014’deki Cumhurbaşkanı seçimiyle kök salan, 15 Temmuz’dan sonra ertelenemez boyut kazanan sistem tartışmalarını bitirmek durumundaydık.

Henüz normalleşme sağlanamamıştır. Henüz tehlike geçmiş sayılamayacaktır. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri durmalıyız. Biz Milliyetçi Hareket olarak bunu söyledik, bunu savunduk. Mutlaka hükümet etme sistemiyle ilgili anlaşmazlık ve çekişmeyi bertaraf ederek bu bahsi acilen kapatmalıydık. Vakit kaybına tahammül yoktu. Oyalanmak ülkemizin aleyhine olacaktı. Oysaki bu ülke için yeminimiz vardı, vazgeçilmeyecekti. Hareket noktamız, asıl gerekçemiz şüphesiz ki devlet ve millet bekasıydı. 18 maddelik bir anayasa değişikliği reform paketi üstünde anlaştık, mutabık kaldık.

Şimdi söz sırası 16 Nisan’da milletimizde. Karar Ortaköylülerin elinde, karar Türk Milletinin iradesinde. Ortaköylülerle birlikte oyunu bozacağız, 16 Nisan’da evet diyeceğiz. Ortaköylülerle bekamıza sahip çıkacağız, 16 Nisan’da evet mührünü vuracağız. Evet diyeceğiz, yargının tarafsızlığını sağlayacağız. Evet diyeceğiz, milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkaracağız. Evet diyeceğiz, milletvekilliği seçilme yaşını 25’den 18’e çekeceğiz. Evet diyeceğiz, TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerini beş yılda bir aynı günde yapacağız. Evet diyeceğiz, TBMM’nin daha güçlendirip, sadece milletvekillerinin kanun teklifi vermeleri sağlayacağız.

Evet diyeceğiz, TBMM’nin denetim fonksiyonlarını koruyup etkinleştireceğiz. Evet diyeceğiz, Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini getireceğiz. Evet diyeceğiz, yasama-yürütme-yargı arasına kalın çizgiler çekip kuvvetler ayrımını olması gerektiği yere taşıyacağız. Evet diyeceğiz, Cumhurbaşkanı’na ilk defa cezai sorumluluk getireceğiz. Evet diyeceğiz, yürütmeyi hızlandırıp tek elde toplayacağız.

Evet diyeceğiz, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun sayısını 22’den 13’e, Anayasa Mahkemesi’nin sayısını 17’den 15’e indireceğiz. Askeri mahkemeleri kaldırıp, sıkıyönetime son vereceğiz. Devletin bekası için evet diyeceğiz. Türkiye’nin varlığı için evet diyeceğiz."

Son Güncelleme: 30.07.2018 01:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.