Osmancık’ın ülkücü şehidi dualarla anıldı

Osmancık’ta aşırı sol görüşlü militanlarca 10 Aralık 1977’de şehit edilen 156. ülkücü şehit Mehmet Çıplak...

14 Aralık 2014 Pazar 15:37
Osmancık’ın ülkücü şehidi dualarla anıldı


Osmancık’ta aşırı sol görüşlü militanlarca 10 Aralık 1977’de şehit edilen 156. ülkücü şehit Mehmet Çıplak, vefatının 37. yılında Osmancık Ülkü Ocaklarında düzenlenen programla anıldı.


Osmancık Ülkü Ocakları 156. Ülkücü Şehit Mehmet Çıplak Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Ülkü Ocakları Osmancık İlçe Başkanı Ahmet Geylan, MHP Osmancık İlçe Başkanı Musa Kara ile çok sayıda ülkücü katıldı.


Anma programının açış konuşmasını yapan Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Geylan, “Ülkü kervanı Allah’ın izniyle Türk’ün varoşuyla asırlar öncesinden yola koyulmuş ve ebediyete kadar durmayacaktır. Şehidiyle, şühedasıyla, gazisiyle ve mensuplarıyla milliyetçi-ülkücü hareket mutlaka amacına ulaşacak ve milletine hak ettiği güzellikleri inşallah yaşatacaktır. Bu itibarla, vatanımızın ve aziz milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden şehitlerimizin muhterem hatıraları yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak ve mücadelemize güç katacaktır. Bu vesileyle millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, Mehmet Çıplak’ı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i bir kez daha minnet ve şükran hislerimle anıyor, Cenabı Allah’tan hepsine rahmet diliyorum.” dedi.


Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal ise, ülkücü hareketin çileye yolculuğunu özetledi. Ülkücü Hareketin 12 Eylül öncesinde 5 bin vatan evladını şehit verdiğini belirten İmal, Osmancıklı şehit Mehmet Çıplak’ın bu davanın 156. şehidi olduğunu hatırlatarak, şehitlerin manevi hatırlarına sahip çıkılmasının önemini vurguladı. İmal ayrıca, ülkücü hareketin bir gençlik hareketi olduğunu ve bu doğrultuda milletine ve dinine bağlı, ahlaklı ve eğitimli bir nesil yetiştirme çabası içinde olduklarını ifade etti. Bu doğrultuda çalışmalarının il ve ilçe genelinde kararlılıkla devam ettiğini anlatan İmal, Osmancıklı ülkücülerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Programda o günü yaşayan ülkücülerden Mustafa Necati Çevik, Ahmet Gündoğdu ve Ali Afacan da, yaşanan o kara günü programda hazır bulunan ülkücülere anlattı. Konuşmaların ardından ülkücü Şehit Mehmet Çıplak’ın hayatını konu alan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisinin devamında ülkücü şehit Mehmet Çıplak için Yasin-i Şerif okundu.



Son Güncelleme: 14.12.2014 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.