Özgür Der’den KHK eleştirisi

Özgür Der Şube Başkanı Murat İslam, KHK listelerinin hukuksuzluklara yol açtığını iddia ederek, buna bir son verilmesi gerektiğini bildirdi.

11 Şubat 2017 Cumartesi 23:10
Özgür Der’den KHK eleştirisi

Özgür Der Şube Başkanı Murat İslam, KHK listelerinin hukuksuzluklara yol açtığını iddia ederek, buna bir son verilmesi gerektiğini bildirdi.


İslam, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin 15 Temmuz sendromunu hâlâ atlatamadığını, şahit olunan kimi gelişmelerin ise gerilim atmosferinin adeta bilinçli bir şekilde sürdürülmeye çalışıldığı imajını beslediğini, içeriden ve dışarıdan ülke güvenliğine yönelik artan tehdit olgusunun bu kaygılı atmosferi beslediğinin açık olmakla birlikte, bu tehditlere karşı koyma adına iktidar tarafından izlenen kimi yöntemlerin sorunu içinden çıkılmaz hale soktuğunu savundu.

Tedbir adına icraya konulan birtakım uygulamaların çözüm bir yana, toplumsal yapıda kalıcı hasarlar doğurmaya aday adımlar olduğunun görmezden gelindiğini savunan İslam, açıklamasının devamında özetle, KHK ile ihraçların sıradan icraat haline geldiğini, bir takım olayların devleti zorlayıcı tedbirler almaya mecbur bıraktığı söylemine rağmen sıkıntıya sürüklenenlerin sayısının kartopu misali büyüdüğünü ifade ederek, “Hükümete hatırlatmak istiyoruz: Özgürlük alanlarını genişletme vaadiniz ve bu yöndeki çabalarınız neticesinde destek aldığınız geniş kesimler nezdinde giderek daha fazla tartışılmaya başlanan bu gibi icraatları gözden geçirmenin vaktidir. İktidar imkânlarıyla palazlanmış ve medyada sözcülüğünüze soyunmuş goygoycu takımının sahte iyimserlik mesajları sizi aldatmasın. Kimi icraatlarınızın sebep olduğu tepkilerin dalga dalga büyümesinin halkın desteğini yitirmenize yol açabileceğinden, seçim kaybetmekten endişe edin ama her şeyden önce zulümle anılmaktan çekinin.”


Son Güncelleme: 12.02.2017 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem ÇANAK 2017-02-12 14:40:08

Doğru söylüyorsun TŞ.

Avatar
Ali çorumlu 2017-02-12 16:10:00

Murat Bey tebrik ederim. İşin sorumluları pardon demekle kendilerini kurtarmaya çalışıyor. Fetö ye sonsuz desteğin hesabı sorulmadı siyasilere yakın olanlara hiçbir şey yapılmadı ... kanun başka adalet başka