Savcı inceleme başlattı

Çorum ile Sinop sınırlarında çıkan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için cumhuriyet savcısı nezaretinde keşif yapılıyor.

11 Eylül 2020 Cuma 10:09
Savcı inceleme başlattı

Çorum’un Kargı ilçesi ile Sinop’un Saraydüzü ilçe sınırında çıkan orman yangının kontrol altına alınmasının ardından inceleme başlatılarak drone ile havadan keşif yapılacak.


Kargı ilçesine bağlı Sinanözü köyünde Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleriyle birlikte keşif yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, yangına ilk müdahale eden orman işçileri ile vatandaşların ifadelerine başvurdu. Görgü tanıklarının yangının ilk olarak Karatepe mevkisinde çıktığını gördüklerini beyan etmeleri üzerine çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı. Yangının çıkış sebebi iklimsel etkenler ve sabotaj dahil tüm ihtimaller üzerine araştırılıyor.
DRONE İLE HAVADAN ÖLÇÜM
Şuana kadar 400 hektarlık alanda etkili olduğu ancak yaklaşık 200 hektarlık bir alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiren yetkililer, kesin hesaplamanın drone ile havadan ölçüm yapıldıktan sonra belirlenebileceğini bildirdi. Yangının bugüne kadarki en büyük orman yangını oldu.

İHA

Son Güncelleme: 11.09.2020 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.