Şehir merkezine hastane yapılmaz!

Av. Teoman Şahin, Bahabey'de yapılması düşünülen Diş Hastanesi'yle ilgili uyarılarda bulundu.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 13:10
Şehir merkezine hastane yapılmaz!

Çorum’da planlamaya aykırı yapılaşmalara karşı uyarı ve eleştirel tavırları ile dikkat çeken Av. Teoman Şahin, Bahabey Caddesi’ne yapılması planlanan Diş Hastanesi hususunda yetkililere ve Çorum halkına hitaben bir mektup yazdı.

Sosyal medya hesabından mektubunu paylaşan Şahin, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın kişisel girişimleriyle Diş Hekimliği Fakültesi ve 70 ünitlik Diş Hastanesi yatırımını getirmeyi başararak Çorum’a güzel bir hizmet kazandırdıklarını hatırlatırken bölgede karşılaşılabilecek sorunlara da dikkat çekti.

Diş Hastanesi’nin Yavruturna Aile Sağlık Merkezi tarafına 5 katlı ve 70 ünitlik yapılacağını belirten Şahin, yeşilin zarar görmesinin yanı sıra şu anda sıkışık ve genişlemeye müsait olmayan alanın yeni yapılaşmayla halen problem olan trafiği çekilemez hale getireceğini, Bahabey’in yanı sıra Gazi Caddesi bağlantısının bile bu durumdan etkileneceğini savundu.

Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın halkın isteği doğrultusunda hareket edileceği yönündeki sözlerini de hatırlatan Şahin, üst düzeyde trafik sorunu olan bölgeye hiçbir şehir planlamacısının 5 katlı 70 ünitlik hastane kurulmasına onay vermeyeceğini iddia etti.

Bahçelievler ve Yavruturna Mahallesi Muhtarının başka yere taşındığı takdirde halkın kendilerinden hesap soracağı kaygısıyla imza topladıklarını vurgulayan Şahin, bölge sakinlerine konunun doğru yansıtılmayarak mevzunun ‘hastane yapılsın mı yapılmasın mı?’ sorusuna dönüştürüldüğünü, hatta bölgeden bir kamu yatırımı giderken, ‘yeşil alan ranta kurban edilecek, yeşil alana zarar verilmeyecek’ gibi farklı bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

Mevcut hastane alanını bağışlayanların sağlık yatırımı şartı getirdiğini vurgulayan Şahin, bölgeye o boyutlarda hastane yapılması halinde trafiğin kilitleneceği, yüzyıllık ağaçların yok olacağı görüşünü tekrarlayarak, Ankara Yolu üzerine açılan Erol Olçok Eğitim ve Arştırma Hastanesi’nin durumunu örnek gösterdi.

Mektubun sonuç bölümünde ‘Çare yok mu? Elbette var’ sözleriyle çözüm önerilerini de dile getiren Şahin, şöyle devam etti; “AK Parti vekili Ahmet Sami Ceylan halk istemezse buraya olmazsa 2 ayrı yerde 20’şer dönümlük yerler olduğunu oralara yapılabileceğini beyan etti. Hastane konusunda Çorum’un her tarafı bizimdir ve bir uçtan bir uç en fazla 6 km olup, bu tercih hastanenin şehir merkezine yapılmasından çok daha sağlıklı olacaktır.

Böylelikle şu anki mevcut doku da korunmuş olur. Halk temel olarak aynı yerde kamusal kurumlar istemektedir. Bağışla yapılan intikalde bağışlanan yerin hastane olması şartı da vardır. O halde Yavruturna Sağlık Ocağının bulunduğu yere bir ya da bir kaç hastane birimi mesela fizik tedavi rehabilitasyon merkezi veya çeşitli laboratuvar ve tahlil merkezleri, ya da Amatem (Alkolle mücadele merkezi), hatta 5-10 tane aile hekimliği birimiyle birlikte gelebilir. Ya da il sağlık müdürlüğünün tespit edeceği bir ya da iki ayrı birim gelir ve mevcut doku korunarak ve başka bir kamu bölümü de getirilerek bölgede yine bir hastane-kamu kuruluşunun olmasıyla aynı hareketlilik sağlanır.

Bu tip şehir planlamalarında algılarla yönlendirilmiş halk istiyor diye, müteahhit istiyor diye, rant var diye iş yapılmaz, aklı selim ve sağ duyuyla iş yapılır.

Henüz iş işten geçmemişken bu konunun yetkililerine sesleniyorum.

Şehrin merkezine hastane yapılmaz. Daha geniş rahat bir alana hastaneyi yapın ve bölgeden giden diş hastanesinin yerine de bölgeye uygun, yeşil dokuyu bozmayan hastane ünitelerinden bir ya da ikisini getirin, bunu da muhtarlıklara ve halka en baştan açıklayıp, halkın endişelerini de giderin, sorunun çözümü bu şekilde basittir. Böylece hem halkın istediği olur hem de bölgedeki tek yeşil doku korunmuş olur, hem de oraya yine bir kurumsal yapı getirilmiş, canlılık korunmuş olur.”

Hukukçu Teoman Şahin, mektubunu şu sözlerle noktaladı: “Eğer hastane yapılır da bahsettiğim bu sorunlar ortaya çıkarsa ki çıkacaktır, bunların sorumlusu başta söz konusu vekil ve il başkanı, vali, il sağlık müdürü, Yavruturna ve Bahçelievler Mahallesi muhtarları olacaktır. Bunların isimlerini herkes bir yana kaydetsin ki, çekilecek eziyetten bu insanlar sorumludur. Tabi sessiz kalan diğer vekilleri de unutmayalım.

Bu arada gelişmelere ve projeye göre her şeyini halkına borçlu bir aydın ve bir kısım halkın parlamento dışı vekili olarak dava açma hakkımı ve CİMER’E şikâyet yağdırma haklarımı saklı tuttuğumu da bildireyim."

Son Güncelleme: 09.08.2018 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SağlıkPersoneli 2018-08-09 12:08:02

Şehrin içine yapılır itiraz, dışına yapılır itiraz. Nereye yapılırsa yapılsın yaranılmıyor zannımca.

Avatar
2018-08-08 13:31:34

HAKLI

Avatar
Buhari 2018-08-08 17:29:23

Helal. Ankara merkezindeki tüm hastaneler perifere taşınırken çorumda merkeze hastane yapılması düşünülüyor. Hastanenin yanına stad yapılma rezaletinden hiç ders çıkarmamış çorumun idarecileri.

Avatar
hasan 2018-08-09 14:43:57

cemilbey caddesi sanayi kavşağının orda kocaman arazi var oraya yapın.bizim evde orda işimize yarar.

Avatar
mahmut 2018-08-09 14:50:31

Bir kısım halkın parlamento dışı vekiliymiş.şöyle janjanlı bir sıfat bulamadık kendimize.

Misafir Avatar
corumlu 2018-08-13 16:03:59 @mahmut

binevler, kurucay mevkiine yapilmasi en uygunu

Beğenmedim! (0)
Avatar
Abdullah 2018-08-13 16:15:32

Dis hastanesi yerine rehabiliyasyon hastanesi yapmak nasil bir cozum onerisidir. Rehabilitasyon olunca trafik olmayacakmi

Avatar
Sungur 2018-08-15 01:10:00

Orayı yeşil alan yapın çevre bir yere hastane yapın