Sel projesi masada

Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Murat Acu Osmancık ilçesinde yapılması planlanan sel...

14 Ekim 2014 Salı 10:44
 Sel projesi masada


Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Murat Acu Osmancık ilçesinde yapılması planlanan sel projesi hakkında incelemelerde bulundu.


Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Murat Acu, DSİ Çorum Şubesi Müdürü İlker Arslan ile birlikte Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından ihalesi 29 Eylül'de yapılan sel projesi hakkında incelemelerde bulunan Acu, yapılacak çalışmalarla ilgili Başkan Karataş'ı bilgilendirdi.


Belediye Başkanı Hamza Karataş inceleme sonrası yaptığı açıklamada ilçede sel baskınlarına neden olan derelerdeki yağmur suyunun tahliyesi için 3 kilometre kanal inşa edileceğini söyledi.


Tillim Çayı Yeniden Açılmış Olacak


Şehirleşme nedeniyle Tillim Çayının zamanla yok edildiğini ve yağmur sularının sele dönüşerek su baskınlarına neden olduğunu kaydeden Karataş "İlçemizin kuzey yamaçlarında onlarca dere mevcut. Bu derelerdeki yağmur suları Tillim Çayında toplanarak sele dönüşüyor. Şehir içerisinde ise yapılaşma nedeniyle Tillim Çayı tamamen yok olmuş durumda. Bu nedenle bazı mahallelerimiz sel baskınlarına uğruyor. DSİ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kanal projesi ile Tillim Çayından gelecek sel doğrudan Kızılırmak'a tahliye edilecek. Dolayısı ile Tillim Çayı yeniden Kızılırmak'a ulaşacak şekilde açılmış olacak" dedi.


İhale 29 Eylül'de Tamamlandı


Projenin ihalesinin 29 Eylül'de gerçekleştirildiğini kaydeden Karataş "Çalışmalar önümüzdeki günlerde yer teslimin ardından başlayacak. Esentepe Mahallesinden başlayarak Şenyurt Mahallesi üzerinden Kızılırmak'a ulaşan 4 - 8 metre genişliğinde bir kanal inşa edilecek. Kanal üzerinde araç trafiği için 16 adet köprü bulunacak." diye konuştu.




Son Güncelleme: 14.10.2014 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.