Seyahat yasağının kalkacağı tarih belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs tedbirleri sonrası alınan seyahat yasağının ne zaman kalkacağına dair konuştu.

26 Nisan 2020 Pazar 21:59
Seyahat yasağının kalkacağı tarih belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konan şehirlerarası seyahat yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şehirlerarası seyahat yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin sinyal verdi. Nuri Ersoy, bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.
Ersoy, "İlk olarak oteller yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılacak. Otellerdeki açık büfeler açılmayacak" dedi. Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:
MAYIS SONUNDA BAŞLAYACAK
“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibariyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz.”
Kaynak: İnternethaber

Son Güncelleme: 26.04.2020 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-04-26 22:46:54

Haziran'da hareketlilik başlaması için hergün düşecek rakamlar çünkü ihracat ithalatı karşılamanın yakınından bile geçmiyor. Diğer gelir kaynağı da turizm. İçerideki durum da sorunlu. Para basıldığı açıklanmasa da iç piyasada dönen nakit para miktarı son 1 haftada yoğun artış gösterdi. Paranın çoğu cebe bile girmeden hesapsızca satılan devlet tahvillerini toplamak için kullanılıyor. Bakanlığa artık gerçek bir ekonomist geçse çok iyi olacak.

Misafir Avatar
Ahmet 2020-04-27 12:50:20 @Ahmet

Mevzu biraz karışık da en kısa şekli şu: hazine tahvil sattı bolca yakın zamanda. Satılan tahvillerin miktarı sorun çıkarıyor. Bunun üzerine varlık fonundaki bankalar merkez bankasından para istedi. Merkez parayı bastı, en son faiz oranı neyse o faizden parayı varlık fonundaki bankalarımıza verdi. Burada ne var demeyin, merkez bankası bizim değil, dünyada bu sistemi kuran gizli ama tahmin edilen kişilerin. Devlet zaten kendisi basıp da bankalara verse parayı merkez bankasına gidecek olan faiz oranı devletin kasasında kalırdı.

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
Ahmet 2020-04-27 12:42:07 @Ahmet

Piyasaya bu şekilde para verilmiyor, açık kapatacağız diye hesapsızca satılan tahvilleri toplamaya çalışıyor. Bunu yaparken de devlete ait olmayan merkez bankasına faiz geliri kazandırıyoruz. Ha ek olarak o tahvilleri ilk alanların da merkez bankası sistemindeki akbabalar olduğu tahmin ediliyor. Oturdukları yerden kamunun malını sömürüyorlar kısacası.

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
Doğru mu anladım? 2020-04-27 11:42:57 @Ahmet

Merkez bankası para basıp,hazinenin çıkardığı tahvil ve bonoları mı alıyor?Bu şekilde piyasaya para mı veriliyor?

Beğenmedim! (5)
Avatar
DAVUT 2020-04-27 11:47:20

Ekonomiden anlamayan , sanayileşme, tarım , hayvancılığın gelişimini bile yönetemeyen yapı var. 10 yılımız kayıp yıl oldu. Merkez bankasındaki ihtiyat akçemiz bile bitti.

banner165