Skandal bildiriye Çorum'dan tepkiler

Emekli 104 askerin dün gece yayınladığı eski muhtıra günlerini hatırlatan skandal bildiriye Çorum'dan da tepki geldi

04 Nisan 2021 Pazar 10:40
Skandal bildiriye Çorum'dan tepkiler

Emekli 104 askerin eski muhtıra günlerini hatırlatan skandal bildirisine Çorum’dan da tepki var.

Deniz Kuvvetlerinden emekli 104 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı. Gece yarısı yayınlanan bildiride Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasından endişe duyduklarını ifade eden emekli amirallerin kullandıkları üslup geçmişte yayınlanan muhtıraları hatırlattı.

BİLDİRİDE NE DEDİLER?

Bildiride “Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.” denilirken, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın fotoğrafı için de “Diğer taraftan son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.

Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.

Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan’ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir. Ülkemizin her köşesinde denizde, karada, havada, iç güvenlik bölgesinde ve sınır ötesinde fedakârca görev yapan, Mavi Vatandaki hak ve menfaatlerimizin korunması için Atatürk’ün gösterdiği yolda canla başla çalışan cefakâr Türk Denizcilerimizin yanındayız.” ifadeleri kullanıldı.

ÇORUM’DAN TEPKİ

Emekli askerlerin geçmiş yıllarda siyasete ayar vermeyi amaçlayan muhtıraları hatırlatan bu bildirisine Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’dan da tepki geldi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, ‘haddinizi bilin’ hashtagiyle “Dünyanın, hatta evrenin kendi mülkleri olduğunu iddia edecek kadar azgınlaşan "Beynelmilel şer odakları"nın içimizdeki uzantıları, ajanları, devşirmeleri aşağılık darbe dönemlerini çağrıştıran açıklamalarıyla kendilerini deşifre etmişler ...
Bilinsin ki; aziz milletimiz ve onun asil temsilcileri bu aşağılık zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecek, onları ve kirli zihniyetini her zaman olduğu gibi engin feraseti ve kararlığıyla tarihin çöp sepetine atacaktır...
Biline ...” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise “Kuklalar yine belli ki sahneye çıkmaya kalkıp bildiri yayınlamışlar. İpiniz kimlerin ellerinde çok net bilmiyoruz ama ipinizi kesmek için makas halkın elinde! Bu halk o makası asla bırakmayacak!...” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın konuya dair ‘hodri meydan’, ‘haddinizi bilin’, ’15 Temmuz’ hashtagleriyle, “Öğrenemediniz mi daha? Eski Türkiye yok artık. Bu aziz millet 15 Temmuz’da yazdığı kutlu destanla, FETÖ’cülerle birlikte tüm darbe sevdalılarını da tarihin derin sayfalarına gömdü. Topunuz Gelin!” paylaşımında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı da, “Milletimiz 15 Temmuz’da, kahramanlıkla bu kirli ve kanlı senaryolarla hesaplaşmıştır. O gece görülmüştür ki, millet kıyama kalktığı zaman, darbecilerin, tankı da, topu da, medyası da, silahı da, uluslararası destekleri de hiçbir işe yaramıyor.” şeklindeki sözlerle tepkisini dile getirdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da, “104 Eski Amiral’in imzalayıp yayınladığı bildiri, milli iradeyi hedef alan alçakça bir harekettir. Millet, iradesini tehdit edenlere 15 Temmuz'da haddini bildirdi. Bizler de millet iradesini hedef alan bu tarz tehditlere pabuç bırakmadık, bırakmayız. Hodri meydan....” ifadelerine yer verdi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gelişmeler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘104 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlattı

Son Güncelleme: 06.04.2021 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-04-04 11:03:38

Öncelikle bildiriyi okudum. Darbeyle alakası bile yok ama klasik darbe/mağduriyet denemesi yapıyor AKP yine. Diğer taraftan o bildiriyi yayınlayan, imzası olan adamların kendilerini eleştirenlerden çok daha fazla emeği var bu ülkeye ve konuşmak hakları. Ek olarak herhangi bir vatandaşın da ülkenin durumuyla ilgili fikir beyan etme hakkı vardır. Mevzunun çıkış yerine gelince, Kanal İstanbul'un bir ABD projesi olduğunu, bizim siyasetçilerin de çoğunu ilgilendiren tarafın projenin rant bölümü olduğunu da herkes biliyor. Algı operasyonuyla mağduriyet çıkmaz buradan, boşuna uğraşmayın. Ha 15 Temmuz'a ne kadar sahip çıktığınızı da çeşitli belediye başkan ve vekillerinizin, çeşitli makamlara atanan bürokratlarınızın özgeçmişine bakınca çok rahat anlıyoruz.

Avatar
Çorumlu sever edebiyatı 2021-04-04 10:56:48

Oylar düşünce darbe edebiyatı başladı.. Bildiriyi okudum en ufak bir darbe iması yok..

Avatar
Ali 2021-04-04 11:58:12

Akp nin oyları çakılınca saldıracak yer arıyor. Bildirinin hepsine katılmıyorum fakat ortada darbe iması bile yok . Ak partinin çekilmiş piyonları okumamış bile . Bu föteye en çok Akp yüz vermişken ve 15 Temmuz da fetöcülere karşı ilk atakları Deniz kuvvetletleri yapmışken bunu unutup Amirallere saldırmak cahillikten öte kafasızlıktır.

Avatar
Okan 2021-04-04 12:00:33

Akp nin kuklası STK lar şimdi hemen ayağa kalkar . Ulan alçaklar Uygur Türkleri için neden bir laf etmezsiniz . Yemiyor demi . Ak partiden kuşağınızı çekerler.

Avatar
Ömer e cevap 2021-04-04 12:26:03

Bu fötöcüleri amiraller mi destekledi Akp mi

Avatar
İstanbul 2021-04-04 12:24:57

Kanal İstanbul değil rant İstanbul yapıyorlar . Arazileri topladılar şimdi 15 kat rantlanacak . Tarım arazileri de beton olacak . Amerika istedi diye önceden BOP a girdik şimdi de savaşa gireriz.

Avatar
Utaniyorum 2021-04-04 12:17:47

AKP'ye oy vermiş biri olarak Akparti'nin düştüğü bu gülünç durumdan utaniyorum. 3 günlük iktidar için kendisine yapılan uyarıları ve ikazları sırf iktidarının devamı için tepe tepe kullanmasından utaniyorum. Bunun neresi darbe imasi.. Yukarıdan bir işaret geliyor, taban koyun sürüsü gibi (affedersiniz) tepki veriyor. Biraz aklinizi kullanın, bir kere de kendi aklınızla harekete geçin. Kaynayan sudaki kurbağa gibi haşlandığımızı farkedin. Allah sonumuzu hayretsin. Reis'in ve Ak Parti'nin gidişatı ve sonu hiç iyiye gitmiyor..

Avatar
ÖMER 2021-04-04 11:49:50

Ne var darbe iması yokta ne var vatan severlikmi i var. Fetöcüler hemen savunmaya geçmiş.

Misafir Avatar
belli 2021-04-04 20:00:43 @ÖMER

Bu Türkçe ile okuduğunuzu anlamanız zor zaten yorumdan da belli gerçi

Beğenmedim! (1)

banner165