Somer Şef’e Çin tuzu tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili  hemşehrimiz Vahapoğlu, Somer Sivrioğlu’nun Çin tuzu yorumuna tepki gösterdi.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 11:43
Somer Şef’e Çin tuzu tepkisi

TV 8’in yemek yarışması Masterchef’in jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu’nun Çin tuzu için olumlu ifadeler kullanması MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili  hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu’nu harekete geçirdi.
TV 8’de yayınlanan Masterchef programında Somer Şef’in Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamat (MSG) hakkında söylediği olumlu ifadeler MHP cephesinde tepkilere neden oldu. Sivrioğlu Çin tuzu için “İnsanlar monosodyum glutamatın kötü bir şey olduğunu düşünüyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Mantıklı kullanırsa çok önemli bir ürün” demeyi tercih etmişti.
Bu sözlerin sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu Twitter hesabından Somer Sivrioğlu’nu eleştirdi.
Somer Sivrioğlu’nun yaptığı açıklamaların videosunu paylaşarak Tarım Bakanlığı ve RTÜK’ü harekete geçmeye davet eden Vahapoğlu “Bu adamın yaptığı gizli reklamdır ve muhtemelen para karşılığı yapıyor. Piyasada Çin tuzu olarak pazarlanan monosodyum glutamatı (MSG) evinize sokmayın, kullanıldığı hazır yiyecekleri almayın ve özellikle çocuklarından uzak tutun…
Bu adama ‘Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın’ diye sorulmalı. Monosodyum glutamat (MSG) yiyeceklere sahte lezzet katan, bağımlılık yapan, doyma hissini ortadan kaldıran, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin öncelikli sebeplerindendir. Gizli reklamdır” ifadelerini kullandı.
Somer Sivrioğlu eleştiriler karşısında sessizliğini koruyor.

Son Güncelleme: 31.08.2020 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-08-31 12:40:17

Haklı bir tepki olmakla birlikte Tarım Bakanlığı'nın Bill-Melinda Gates Vakfı'yla yaptığı anlaşmayı da biraz gündeme getirseniz keşke.

Avatar
Fatih 2020-08-31 13:16:11

Sayın vekil Çin’in yıllardır uygur Türklerine uyguladığı zulme bu kadar ses yükseltmemiş de Çin tuzu kullanılıyor diye mi eleştiri getiriyor asıl karşı duracağınız Uygur Türk’üne yapılan baskı haksızlıklar olsun kamplarda yapılanları haykırın dünyaya bu tür tuz şeker işleri ile gündem olmayın

Avatar
Halk 2020-09-02 05:46:46

Nerde bi fitnelik varsa MHP kesimin içindeki çürük elmalar dan geliyor ne partiye ne de bu halka yararları var. Allah sizi helak etsin inşaAllah. Yıllardır Çin'in Uygur türkülere uyguladığı zulmü neden görmezden geliyorsunuz. Sizi gidi çakma milliyetçi sizi...