STK temsilcilerine KBRN eğitimi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 81 ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine telekonferans sistemi üzerinden KBRN eğitimi vermeye başladı.

19 Eylül 2013 Perşembe 09:58
 STK temsilcilerine KBRN eğitimi


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 81 ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine telekonferans sistemi üzerinden KBRN eğitimi vermeye başladı.

İl Emniyet Müdürlüklerine ait 'Akıllı Sınıflar’da 25'er kişilik gruplara 4'er saat üzerinden sivil savunma arama kurtarma birlik uzmanları tarafından KBRN eğitimi veriliyor.

16- 20 Eylül tarihlerine kadar kamu görevlilerine nükleer, kimyasal ve biyolojik saldırılardan korunma, saldırı anında alınacak tedbirler, saldırıya maruz kalanlara uygulanacak tedavi yöntemleri, müdahaleler gibi konular anlatılıyor. Ayrıca katılımcılar, KBRN saldırı anında koruyucu maske takma ve koruyucu kıyafetleri giyinme eğitimi de alıyor.

AFAD tarafından 81 il Valiliklerine gönderilen "Çok ivedi' ibareli yazıda; Suriye Arap Cumhuriyeti'nde yaşanan olaylar nedeniyle meydana gelebilecek tehditlere karşı KBRN ile ilgili sivil savunma tedbirlerinin yeterince alınabilmesi amacıyla Başbakanlık AFAD Yönetimi Başkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün telekonferans sistemi aracılığıyla 81 il emniyet müdürlüğünde bulunan 'akıllı sınıflarda' başkanlıkça belirtilen kurum ve kuruluşlar 16- 20 Eylül günleri arasında 'farkındalık' eğitimi verilecektir." denildi.

Söz konusu eğitimler kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda da sivil toplum kuruluşlarına yönelik KBRN eğitim seminerleri düzenleniyor.






Son Güncelleme: 19.09.2013 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.