Sungurlu tarihinde bir ilk

Sungurlu’da ilk defa bir bayan mahalle muhtar adayı oldu.

04 Şubat 2014 Salı 12:40
Sungurlu tarihinde bir ilk

Sungurlu’da ilk defa bir bayan mahalle muhtar adayı oldu. İlçenin Akçay Mahallesi muhtar adayı olan Şaduman Basmacı bir ilki gerçekleştirerek kadınlara örnek oldu.

İlçede bu zamana kadar Köy Muhtarlığı haricinde hiçbir bayanın mahalle muhtarlığı yapmadığına dikkat çeken Muhtar Adayı Şaduman Basmacı bir ilke imza atmak istediğini söyledi.

Sungurlu’nun İlk ve tek bayan Muhtar Adayı 45 yaşındaki Basmacı; "Bizler artık eskisi gibi sadece ev hanımı olarak anılmak istemiyoruz. Evimiz ve çocuklarımıza bakmak bizim için en şerefli vazifelerdendir. Fakat bununla birlikte kendimizi geliştirerek bir çok faaliyetlerde bulunabiliriz. Sungurlu’da bugüne kadar bayanlar hep seçen oldu. Hiç bir zaman seçilen olmadılar. Geçen dönem Şekerhacılı köyümüzde Müslüme hanım köy muhtarı seçildi, oda bana cesaret verdi. Bende muhtar adayı olarak bayanlarında seçilme haklarının olduğunu hatırlatmak istedim. Kararlı ve azimli bir şekilde çalışmalarıma başladım" diye konuştu.

Bayanların sürekli ellerinin hamurlu olarak anılmasından rahatsız olduğum için aday oldum diyen Basmacı, “İlçemizde hangi muhtarı arasak kahvede oluyorlar. Bayanların buralara girmesi elbette zor oluyor. Ben şahsen muhtar olduğumda hem bayanlara hem de diğer muhtarlara örnek olacak işler yapmayı istiyorum. Her şeyden önce ilçemizde muhtarlık bürom olacaktır. Arayanlar beni muhtarlık bürosunda bulabileceklerdir" dedi.

İHA

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.