Şüpheli gördükleri ne varsa arıyorlar

Okulların açılmasıyla birlikte Narkotimin okul önlerindeki yoğun mesaisi başladı

13 Eylül 2019 Cuma 13:52
Şüpheli gördükleri ne varsa arıyorlar

Çorum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul önlerinde uyuşturucu denetimi yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Narkotimler tarafından il merkezinde bulunan okulların çevresi ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park ve bahçeler, metruk binalar şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde uygulama yaptı.

Son yıllarda özellikle öğrencileri hedef alan uyuşturucu tacirlerine yönelik etkin bir mücadele yürüten narkotimler, uyuşturucu ile mücadele kapsamında öğrencilerin güvenliğini sağlamak adına okullar ve öğrenci yurtları çevresinde şüpheli şahıslara göz açtırmıyor.

Narkotik köpeği Zeus’unda katıldığı denetimlerde narkotimler, şüpheli şahısları durdurarak üst araması ve kimlik kontrolü yaparken, okul çevrelerindeki şüpheli gördüğü otomobilleri de aradı.

Yetkililer, uygulamanın amacının, okullarda uyuşturucu satışı ve kullanımını önlemek, okulların çevresinin daha sağlıklı olmasını sağlamak, öğrencilerin, velilerin ve mahalle sakinlerinin huzurlu olmasını sağlamak olduğunu belirttiler.

Narkotim ekipleri öğrencilerle de sohbet ederek, uyuşturucu tacirlerine karşı uyarılarsa bulundu. Polis okul çevrelerinde şüpheli kişilerin fark edilmesi durumunda 155 polis ihbar hattına bilgi verilmesini istedi.

İHA

Son Güncelleme: 14.09.2019 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Velilerin isteği 2019-09-13 17:15:40

Çalışırken gördük.Sevindik.Yanlış adamlara fırsat verilmesin.Bir de gece yarısı olduğu halde hala açık olan kafeler denetlensin.Tütüncüler ve küçüklere sigara satanlarda denetlensin.

Misafir Avatar
Ahmet 2019-09-13 19:14:34 @Velilerin isteği

Diğer dediklerinize katılmakla birlikte kafenin açık olması saate uygunsa sizin keyfinize göre kapanamaz. Siz evinize 10da giriyorsunuz diye herkes öyle yapmak zorunda değil. Çocuğunuza söz geçiremiyorsanız da o da sizin probleminiz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2019-09-14 08:15:19

Bu polisler sadece eti lisesinde arama yapmadı. Neden oranın fotoğrafını habere koyuyorsunuz. Algı oluşturuyorsunuz. Şayet böyle bşr habere imam hatip fotosu konsa hoşunuza gidermiydi. Bunu haberde art niyet var. Bir eti lisesi mezunu olarak bu yaptığınızı hiç hoş karşılamadım.