Tahir Eşkil’e tepki

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, eğitimde yönetici atama sisteminin iflas ettiğini savunarak...

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:52
 Tahir Eşkil’e tepki


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, eğitimde yönetici atama sisteminin iflas ettiğini savunarak, “Yandaş operasyonu için düğmeye basanlar, operasyonu yönetenler, operasyonun birer piyonu haline gelenler hiçbir şeyden korkmuyorsa, Allah’tan korkmalıdır.” dedi.


Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, yönetici görevlendirme konusundaki eleştirilerini sıraladı. Üyelerin de katıldığı toplantıda önce Eğitim Bir-Sen Başkanı Tahir Eşkil’i eleştiren Aydın daha sonra da Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e cevaplandırmak üzere sorular sordu.


Aydın konuşmasında, yöneticilik görevlendirmelerinde kıyım yaşandığını dile getirerek, “Tüm bu yaşanan kıyım sürecini , iddialarımızı bizzat Eğitim Bir-Sen başkanı Tahir Eşkil kongrelerinde yapmış olduğu açıklama ile teyit etmiştir.” diye konuştu.


Aydın konuşması sırasında Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e de şu soruları sordu: “Size bağlı bu şube müdürlerinizin bu ifadeleri dinlemelerinden rahatsızlık duymadınız mı? Bu sendika yönetici atama sürecinde nasıl etkin bir rol üstlenmiştir? Birilerinin etkinliklerini deklare etmesinden sonra; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik çerçevesinde eğitim kurumlarımıza müdür olarak görevlendirilecek yöneticiler için müdürlüğünüz toplantı salonunda yapılan sözlü sınavda, mülakata alınan yönetici adaylarının sınavlarını yaparken ve sonrasında komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerin  doğruluk-dürüstlük-hak-hakkaniyet-adalet-liyakat ölçülerini gözeterek yapıldığını  söyleyebilecek misiniz? Hiçbir şekilde hiçbir kimseye imtiyaz tanınmadığını, torpil yapılmadığını, birilerinin ya da bir grubun  komisyon  üyelerine liste hazırlatmadığını mı düşünüyorsunuz? Şayet bu düşüncedeyseniz çıkan sonuçları  ve etkin rol oynayan bu şahsın ifadelerini nereye koyacaksınız? Bir önceki müdürlük değerlendirmelerinde müdürlük unvanını taşıyamadığı gerekçesiyle verilen notla 75 puan barajı altında bırakılan kişiler,  2014 Yılı Müdürlüğe İlk Defa Ve Yeniden Görevlendirmeye İlişkin Sözlü Sınavda,  aradan geçen 50 gün içinde nasıl bir gelişme gösterdiler de barajın üstünde kaldılar? Komisyona bu durumu sordunuz mu? Milli Eğitim şube müdürü atamalarını Danıştay iptal etmiştir. Danıştay kararı ile atamaları usulsüz olan şube müdürlerinin yaptığı mülakatlar sizce hukuki midir?”


Aydın, neticede yönetici atama sisteminin iflas ettiğini vurgulayarak,  “Eğitimciler nazarında böylesine usulsüz yapılan yönetici atamalarının hiçbir geçerliliği yoktur. Artık tuz kokmuş, adalet ölmüştür. Bu süreçte kimlerin etkin rol oynadığı, kimlerin tetikçilik yaptığı gün yüzüne çıkmıştır. Yandaş operasyonu için düğmeye basanlar, operasyonu yönetenler, operasyonun birer piyonu haline gelenler hiçbir şeyden korkmuyorsa, Allah’tan korkmalıdır.” uyarısında bulundu. Aydın toplantının sonunda Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaptı.




Son Güncelleme: 03.11.2014 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.