Tahtasız çiftçinin derdini dillendirdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda üreticilerin bazı sorunlarını gündeme getirdi.

04 Temmuz 2023 Salı 19:29
Tahtasız çiftçinin derdini dillendirdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda üreticilerin bazı sorunlarını gündeme getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bazı taleplerde bulundu.

İKTİDARIN TARIM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

AK Parti’nin yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçinin mağdur olduğunu iddia eden Tahtasız, “AK Parti 2022 yılının tamamında ithal ettiği arpa kadar 2023 yılının ilk beş ayında gümrük vergisiz 1 milyon 430 bin ton arpa ithal etti, tüccar depoları doldurdu. AK Parti arpa taban fiyatını 7,5 lira açıkladı. Ancak Ofis’ten randevu alamadığı için borçlu olan çiftçilerimiz arpayı tüccara 4,5 liradan satmak zorunda kalıyor ya da ürününü harman yerinde depolamaya çalışıyor; yağmur yağarsa vay hâline. Ofisler hasat zamanını bilmesine rağmen önceden tedbir almadı. Kapalı ve açık toprak altı silo için yer temin etmediği için sınırlı miktarda alım yapıyor. Ofis’ten randevu almak hastaneden randevu almaktan daha zor. Borçlu olan çiftçi emeğini ton başına 2 bin lira zararına satıyor.
Sayın Bakan, ofis alımları hızlandırılmalı, buğday ithalatı yıl sonuna kadar durdurulmalı, ÇKS miktarının üzerinde de çiftçiden alım yapılmalı. Esnafa müstahsil karşılığı finans sağlanmalı. Tarım Kredi Kooperatifleri de alım yapmalı. TMO şubesi olmayan ilçelere de şube açılmalı.”dedi.
Tahtasız, konuşmasında 30 yıl önce Sivas'ta, 43 yıl önce Çorum'da, Başbağlar'da katledilen canları minnet ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 04.07.2023 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet iyi arkadaştır, 2023-07-05 01:53:23

Fakat 10 seçim kaybeden, kaybetmek için aday olan Biji Kemal ide dillendirsen.Saat kulesi civarına heykelini dikerler ah bir projekemal ide eleştirsen.