Tarihi ahşap cami kaderine terkedildi

İskilip´te Hacıpiri Mahallesi Beşevler Mevkisine kurulan 85 yıllık ahşap geçme tekniği ile çivi kullanılmadan...

23 Aralık 2014 Salı 11:12
Tarihi ahşap cami kaderine terkedildi


İskilip´te Hacıpiri Mahallesi Beşevler Mevkisine kurulan 85 yıllık ahşap geçme tekniği ile çivi kullanılmadan yapılan cami kaderine terkedildi.


Kızılcabayır köyünden alınarak Edremit'e götürülen ve 10 yıl aradan sonra ait olduğu İskilip'e getirilen 85 yıllık ahşap geçme tekniği ile çivi kullanılmadan yapılan camiye Mart ayında yapılan İskilip Belediye Meçlis toplantısında konuyu genel kurula taşıyan eski Belediye Başkanı Numan Sezer, Türk siyasi hayatında önemli yeri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesini istemiş, Başkan Numan Sezer'in sunduğu teklif, İskilip Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlanmıştı.


Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cami, İskilip'e giriş noktalarından biri olan Hacıpiri Mahallesi Beşevler mevkii karşısına İskilip Belediyesi Restorasyon ustaları tarafından kurulmaya başlandı. İskilip Müftülüğü tarafından çoğu köylerde ve merkez ilçe camilerinde imam olmadığı halde buraya atanmıştı.


İskilipliler, aylardır kendi kaderine terkedilen ahşap caminin akıbetinin ne olacağını soruyor. 




Son Güncelleme: 23.12.2014 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.