Tuncay Yılmaz'dan manidar ziyaret

Geçtiğimiz hafta gündemden inmeyen merhum İskilipli Atıf Hoca’nın kabrini ziyaretin ardından  CHP'li Tuncay Yılmaz, Hıdırlık’ta medfun bulunan Abbas Külahi’nin kabrini ziyaret etti.

15 Şubat 2021 Pazartesi 20:54
Tuncay Yılmaz'dan manidar ziyaret

Geçtiğimiz hafta gündemden inmeyen merhum İskilipli Atıf Hoca’nın kabrini ziyaretin ardından  CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, vefatının yıldönümünde Hıdırlık’ta medfun bulunan Abbas Külahi’nin kabri başında dua etti.

Hatırlanacağı üzere Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve ilçe yetkilileri vefatının yıldönümünde merhum İskilipli Atıf Hoca’nın kabrini ziyaret etmişti. Bu ziyaret bazı medya organları ve çevrelerce İskilipli Atıf Hoca üzerinden Vali Mustafa Çiftçi’ye saldırıya dönüşmüştü.
Bu tartışmalar ve tepkilerin üzerinden çok geçmeden CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Hıdırlık’ta medfun bulunan Abbas Külahi’nin kabrini ziyaret edip dua etti. Yılmaz, üsta kapalı göndermelerde bulunduğu kişisel sosyal medya paylaşımında, “Bugün 15 Şubat 1963’de vefat eden Abbas Külahi’nin ölüm yıldönümü. Ölene kadar sarık cübbesini hiç çıkarmamış. Bu din adamı Abbas Külahi. Kabri Hıdırlık'ta. 1873 yılında doğuyor 15 Şubat 1963 yılında vefat ediyor. Ama hainler Cumhuriyete karşı çıkarken bu mübarek şahıs tüm Çorumu organize edip Kuvayı milliye ve milli mücadeleye destek veriyor. CHP olarak bizim mücadelemiz dinle, sarıkla, cübbe ile, başörtüsü ile değil. Bizim mücadelemiz hainlerle, sarıklı cübbeli din istismarcılarıyla, din tacirliği yapan arka planda her türlü ahlaksızlığı yapıp milletin karşısında din üzerinden makam devşirene, din üzerinden kendisine rant sağlayanlarla.

Cumhuriyet hocalarının ellerinden öpüyoruz. Abbas Külahiye ve onun devamındaki Cumhuriyet geleneğini baş tacı yapıp taşıyan tüm hocalarımızı saygıyla minnetle ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2021 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-02-15 21:50:46

Iskilipmi atıf hoca gariban falan değil zararlı cemiyetler listesinde olan kuvayı milliyeyi istemiyen teali islam cemiyetinin başkanlarından bildirileri yunan uçaklarıyla anadoluya dağıtılan teali islam cemiyeti kuvayı milliyeyi istemiyen cemiyet düzgün araştırıp yazın lütfen.

Avatar
Gariban :) 2021-02-15 22:46:32

Usulsuz şekilde para topladığı için Osmanlı tarafından sürgün edilmiş adam.. Hiçbir din tüccarı bu ülkede gariban olamaz..

Avatar
KENAN 2021-02-15 22:52:04

Al birini vur ötekine. Hepiniz aynı kumaşın farklı renklerisiniz. Şu mezarlardan, kutsallardan, hassasiyetler den elinizi, sömürünüzü bir çekseniz her şey çok daha güzel olacak. Ama nerede sizde o izan.

Avatar
Tabi tabi 2021-02-15 21:22:20

CHP olarak bizim mücadelemiz dinle, sarıkla, cübbe ile, başörtüsü ile değil. Yersennnn

Avatar
iki kere manidar 2021-02-15 21:30:47

iki kere manidar olmuş bu ziyaret. Gerici ve yobaz dedikleri İskilipli Atıf Hoca gariban bir din adamı tabi. Onu ziyaret etmezler. Abbas Külahi ise AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ahlatcı'nın dedesi. Tuncay bey ile Yusuf beyin eskilere dayanan dostluklarından mütevellit böyle bir ziyarete ihtiyaç duyuldu sanırım. :))))
MaşAllahhh.

Avatar
Eğitimci 2021-02-15 23:27:06

Kuvayı milliyeyi destekleyen gerçek müslümanların nasıl öldüklerine bakmak lazım hemen aklıma geliverenler mehmet akif çerkez etem saidi nursi Ali şükrübey v.s

Avatar
Mert 2021-02-16 00:29:17

Devletin bir ildeki en yüksek mevkideki kişisi böyle taraflı bir ziyaret yaparsa tepki gelir böyle