TYP başvurularında detaylar

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, Çorum merkez ve ilçelerdeki...

03 Şubat 2015 Salı 10:44
TYP başvurularında detaylar


Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, Çorum merkez ve ilçelerdeki kamu kurum/kuruluşları işbirliği ile ‘Toplum Yararına Program (TYP)’ uygulanacak.


30 Ocak 2015 tarihinde imzalanan protokollerle, il genelinde toplam 200 kişi istihdam edilecek olup, programlar 16 Şubat 2015 tarihinde başlayacak. Programların süresi 4 ay olarak uygulanacak ve 15 Haziran 2015 tarihinde sona erecek.


Programlar ve başvuru şartlarına ilişkin bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, “Programların konusu Ağaçlandırma, Çevre Düzenlemesi, Altyapı Çalışmaları, Temizlik ve diğer faaliyetler olup, katılımcılara program konusu işler yaptırılacaktır, program süresince katılımcılara asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak olup, katılımcıların ücretleri ve SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecektir.


Başvurular; tüm programlar için; 9 Şubat 2015 Pazartesi gününe kadar (9 Şubat Pazartesi dahil) alınacak olup, yönetmeliğe göre katılımcıların yüzde yirmisi; İŞKUR tarafından dezavantajlı gruba giren iş arayan kişilerden belirlenecektir. Kalan yüzde seksenlik kontenjanlarda, fazla başvuru olması halinde her kurum için noter tarafından kura çekilişi yapılarak katılımcılar belirlenecektir.


Başvuru şartları ile her bir programın kontenjanları ve numaraları aşağıda ayrıca belirtilmiştir.


Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 9 Şubat Pazartesi gününe kadar (9 Şubat Pazartesi dahil), İŞKUR İl Müdürlüğüne veya Hizmet Noktalarına şahsen gelerek ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden (saat 24:00'a kadar) iş arayan girişi yaptıktan sonra ‘Online İşlemler’ İstihdam ‘Toplum Yararına Programlar’ ‘TYP Başvuru’ kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir.


Katılımcıların seçiminde, ilgili kurumun bulunduğu yerde ikamet edenlere öncelik verilecektir. Ayrıca, son bir yıl içerisinde TYP'den toplam 9 (dokuz) aydan az faydalanmış olanlar, (tekrar başvuru yapıp kurada çıktıkları takdirde) toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabileceklerdir.


Programlara başvuru şartları:


İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 19-65 yaş arası olanlar başvuru yapabilecek,


Bunlardan; kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, (36 yaşından gün almış), engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlardan öncelikli olarak liste oluşturulacak, başvuru sayısı belirlenen kontenjan sayısından fazla olursa katılımcılar noter kurası yapılarak belirlenecektir. Başvuru kontenjan sayısından az olursa; kalan kısım kadar katılımcı; 35 yaş altı (36 yaşından gün almamış) erkek başvuranlar içerisinden yaş sırasına göre (Büyükten küçüğe doğru)  programa dahil edilecektir.


Açıköğretim hariç öğrenci olmamak, en az okuryazar olmak, kamudan emekli, malul, dul, yetim vb. aylığı almamak, son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, son altı ay içerisinde İŞKUR'un diğer programlarından (Kurs, Girişimcilik veya İşbaşı Eğitim) faydalanmamış olmak, son bir yıl içerisinde Toplum Yararına Programlardan (TYP) dokuz aydan az faydalanmış olmak. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendine tabi olarak tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalılar TYP'ye başvuramazlar, Engelli olmaları nedeniyle aylık bağlananlar ile dul ve yetim aylığı alanlar da TYP'ye başvuramazlar.” dedi.


Eyvaz, kuraların 12 Şubat 2015 tarihinde saat 10.00’da İŞKUR İl Müdürlüğü'nde çekileceğini aktardı.

Son Güncelleme: 03.02.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.