Uğur Mumcu’yu andılar

İşçi Partisi Uğur Mumcu’yu andı.

23 Ocak 2014 Perşembe 14:38
 Uğur Mumcu’yu andılar


İşçi Partisi Uğur Mumcu’yu andı.

İşçi Partisi Merkez İlçe Başkanı İlhami Çakıcı, bugün parti merkezinde yaptığı açıklamada, 24 Ocak 1993 yılında katledilen yurtsever gazeteci Uğur Mumcu'yu ölümünün 21. yılında saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Çakıcı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Uğur Mumcu tam bağımsız Türkiye ideali ile her türlü yolsuzluk haksızlık ve yanlışlığın üzerine yürüdü. Siyaset Tarikat ve Ticaret şeytan üçgenini     açığa çıkardı.


MİT-PKK ilişkisinin kitabını yazdı

1993 Uğur'suz bir yıl oldu. Jandarma Komutanımız EŞREF BİTLİS, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve Sivas katliamı hep o günlerde yaşandı. Kontrgerillanın faaliyetini artırdığı günlerdi.

Abdi İpekçi, Turan Dursun,  Çetin Emeç, Metin göktepe, Hirant Dink ve Uğur Mumcu gibi aydın gazetecilerimiz teker, teker Amerika tarafından katledilerek ülkemiz bu günlere taşınmıştır. O günlerde Uğur Mumcunun katili İran’dır diyenler, mollalar İran’a diye bağırıyorlardı.O gün  İran'ı suçlayanlar  Amerikancı gladyonun, CIA'nin ve MOSSAD'ın senaryosunda rol almışlardır.

Emperyalist güçler kendi çıkarları doğrultusun da kullanmak istedikleri ülkeleri işbirlikçiler aracılığı ile önce kaos'a sürüklemekte sonra da buralarda düzeni sağlıyoruz, demokrasi getiriyoruz diyerek müdahale etmektedirler. Çevremizde ki Irak, Suriye, Mısır, Sudan ve Libya da yaşananlar en çarpıcı örnektir. İşte ülkemizde oynanan bu oyunları önceden görerek halkı aydınlatan, direnen ve bu oyunlara karşı mücadele edenler ya katledilmişler yada hapishanelere atılarak susturulmaya çalışılmaktadırlar.

Uğur Mumcu'da yaptığı araştırmalarla ve yazdığı makalelerle Abdullah Çatlı, Oral Çelik ve Mehmet Ali Ağca'nın CIA ile olan ilişkilerini uyuşturucu ve kaçak silah ticaretini açığa çıkarmış toplumu aydınlatarak deşifre etmiştir. Uğur Mumcu'nun bir suçu da bunları açıklamasıdır. Bugün Silivri'de, Hasdal'da ve Sincan cezaevinde yatanlar Uğur Mumcu'nun mücadelesine ortak olanlardır.

Biz İşçi Partisi olarak, Amerikan işbirlikçilerini yurtseverlerimize kumpas kurarak içeri atanları mutlaka yargı önüne çıkartarak hesap soracağız.

Huzurunuzda başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınlarımızı ve yurtseverlerimizi saygı ile anıyor ve cezaevinde tutsak bulunan devrimci yurtseverlerimizin biran evvel özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz.”

Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Gençliği ölümünün 21.yılında Uğur Mumcu’yu yarın
saat 17.00'de dernek salonunda anacak.

ADD Şube Başkanı Uğur Demirer,  yaptığı açıklamada, “Türk Basınının yüz akı, kalemini halkı için kullanan, bir başına fakülte gibi çalışan, terör, yolsuzluk, kaçakçılık vb. yaşamı boyu mücadele eden karanlık güçlerce katledilen Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde saygıyla yad edeceğiz.” dedi.








Son Güncelleme: 23.01.2014 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.