Üreten bayanlar eğitimde

YEDAŞ, bayanlara ‘Kadın Emeği Pazarı’ projesi eğitimi verdi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 19:35
 Üreten bayanlar eğitimde


YEDAŞ, bayanlara ‘Kadın Emeği Pazarı’ projesi eğitimi verdi. Genel Müdür  Türkoğlu, “El emeği, göz nuru ürünlerin hak ettiği değere kavuşturulması ve zaman içinde aile ekonomisine katkı sağlaması projenin gerekliliğidir.” dedi.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop il ve ilçelerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmayı amaçlayan YEDAŞ, toplumun yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik hazırladığı ve ‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ sloganıyla olgunlaştırdığı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında verdiği eğitimlerine devam ediyor.

Avrupa'da ve Türkiye'de aldığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleriyle elektrik dağıtım sektöründe farkındalık oluşturan YEDAŞ, 2013 yılında da 'Bir Bölgesel Sürdürülebilirlik Kalkınma Hareketi' temasıyla bölgenin bayanlarına destek olmaya çalışıyor. Bayanları KSS projeleriyle destekleyen ve kadınların el ürünlerini 'kadın emeği pazarında' internet ortamında sanal satışla değerlendirmeyi amaçlayan YEDAŞ, hem bayanları ev ekonomisinde söz sahibi yapmayı hem de aile bütçesinde 'kadının önemine vurgu' yapmayı hedefliyor.

ÜRETEN  BAYANLARA EĞİTİM

Proje kapsamında bilgilendirme eğitimlerine devam eden YEDAŞ, bayanlara ‘Üründe Kalite Standardı Oluşturmak, Ürün Geliştirme, Yenilikçilik, Ürünlerin Planlanması, Görsel Standart Oluşturma, Fiyat Oluşturma ve Pazarlama’ eğitimi verdi.

Proje hakkında bilgi sahibi olan bayanlar, bu proje içinde kesinlikle yer alacaklarını belirterek, kadın emeğine saygısı nedeniyle YEDAŞ'a teşekkür etti. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, KSS projeleri arasında yer alan 'Kadın Emeği Pazarı' projesi kapsamında, bayanların evlerinde ya da halk eğitim merkezlerinde gördüğü kurslarda ortaya çıkardığı el emeği, göz nuru ürünlerini, internet üzerinden tanıtma ve geniş bir kitleye ulaştırma fırsatı vermeyi amaçladıklarını belirtti.

EĞİTİMLER OLDUKÇA VERİMLİ

Türkoğlu, “Bu ürünlerin hak ettiği değere kavuşturulması, niteliğinin yükseltilmesi ve zaman içerisinde bireysel ve aile ekonomisine hissedilir bir şekilde katkı sağlaması projenin gerekliliğidir. Proje kapsamında düzenlediğimiz ve devam eden süreç içerisinde düzenleyeceğimiz eğitimler, bayanların proje hakkında en yüksek verimle faydalanmasını hem de ürün kalitesini yükseltecek bilgileri almasına yardımcı olmaktadır" dedi.

“Kadın Emeği Pazarı projemizle, ev hanımlarını yaptıkları oyalar, danteller ve örgüler gibi el emeği, göz nuru ürünlerini ekonomiye çevirecek bir e-ticaret portalı hazırladık.” diyen Türkoğlu, son olarak şunları söyledi, “Bir nevi çalışamayan bayanlarımızın ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Kadınlarımız www.kadimemegipazari.com sitesini ziyaret ederek, ürünlerini sergileyebilir ve satışa sunabilirler.”





Son Güncelleme: 18.09.2013 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.