Üreticiye ÇKS uyarısı

Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle...

18 Ekim 2014 Cumartesi 10:28
 Üreticiye ÇKS uyarısı


Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle başladığını hatırlatarak, çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını ve düzenli olarak güncellemelerini istedi.


Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini belirten Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “2014 yılı içerisinde yapılan ve 1 Ekim 2014 tarihinde sona eren ÇKS kayıtları, ÇKS yönetmeliğinin geçici 1. Maddesi gereğince 2014 yılı üretim sezonu için yapılan başvuru ve kayıtlar olup, 2015 yılı üretim sezonu ÇKS kayıtlarının da belirtilen tarihler arasında mutlaka güncellenmesi gerekmektedir.


Çiftçiler bu süre içerisinde yapacakları başvurularında 2015 yılı üretim yılı için halihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Başvuru esnasında 2015 üretim yılına ilişkin ekili/dikili olan tarım arazisi ve üretim bilgileri ile başvuru esnasında ekili dikili olmayan ancak 2015 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ile bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim/dikim bilgileri beyan edilecektir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler Çiftçi Kayıt Sistemine kaydedilecektir. Çiftçiler tarafından beyan edilen ve ÇKS'ye kayıt edilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Bunun yanında mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecektir.


Üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülerek uluslararası alanda daha rekabetçi bir üretici kitlesi oluşturulması ve daha ucuza üretilen ve pazarlanan tarımsal ürünler elde edilebilmesi için üreticilerimizin tarımsal desteklemelerden azami derecede yararlanması, bunun içinde ÇKS kayıtlarını yaptırması ve düzenli olarak güncellemesi gerekmektedir.




Son Güncelleme: 18.10.2014 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.