Üst geçit haftaya başlıyor, ortalama hız geliyor

Çorum'da İlim Yayma Kavşağı'na üst geçit yapılıyor, Ankara Yolu Yaydiğin Kavşağı'ndan Samsun yolu girişine kadar ortalama hız geliyor.

27 Temmuz 2022 Çarşamba 23:44
Üst geçit haftaya başlıyor, ortalama hız geliyor

Çorum'da çevre yolunda can alan kavşakta üst geçit yapılması kesinleşirken, Ankara yolu girişi ile Samsun yolu çıkışına ortalama hız uygulaması geliyor.

Çorum’da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Karayolları 7.Bölge Müdür Yardımcısı Ertuğrul Dinç, Çevre Yolu İlim Yayma Cemiyeti kavşağına üst geçit yapacaklarını hatırlatarak, çalışmaların haftaya başlayacağını açıkladı.

Üst geçidin beton imalatı yapımına önümüzdeki hafta başlanacağını ifade eden Karayolları 7.Bölge Müdür Yardımcısı Ertuğrul Dinç, yerinin de belli olduğunu kaydetti.

VALİ: 'HEMEN YAPILMASI KISA VADEDE ÇÖZÜM'

Vali Mustafa Çiftçi de süreli sinyalizasyon çalışması ve üst geçidin kısa sürede yapılmasının kısa vadede bir çözüm olacağının altını çizdi.

ANKARA YOLU YAYDİĞİN KAVŞAĞI İLE SAMSUN GİRİŞİ ARASINDA ORTALAMA HIZ

Çorum Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de, Ankara Yolu Yaydiğin Kavşağı ile Samsun girişi (Yıldız Park Düğün Salonu) arasında 8.600 metrelik bir alana Ortalama Hız Koridoru oluşturulmasına ilişkin çalışma yaptıklarını ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunacaklarını ifade etti.

ALACA-ZİLE KAVŞAĞI GÜNDEMDE

Dün bir kişinin hayatını kaybettiği Alaca-Zile Kavşağı ile ilgili konuşan Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Ertuğrul Dinç, söz konusu nokta ile ilgili bir çalışma olduğunu dile getirerek, “Önceki gün Alaca’da Zile Kavşağı’nda ölümlü bir kaza yaşandı. Burada da bakanlığımızın bir proje faaliyeti var. Çalışma tamamlanmak üzere, onay aşamasında gelindi. Yakın zamanda da onaylanacak ve yapımına başlanacak” ifadelerini kullandı.

KIRKDİLİM TÜNELLERİ YIL SONU BİTECEK

Kırkdilim, İskilip Yolu ve İskilip Kavşağı’ndaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Dinç, şunları söyledi: “Kırkdilim’i sene sonunda bitirmeye gayret ediyoruz. Tüneller bitecek ama yol bağlantıları tamamen bitmez. Çorum İskilip Yolu 51 kilometre uzunluğunda. Geçen yılsonu itibariyle 310 milyon liralık harcama yapılarak 22 kilometre yol trafiğe açıldı. Kamulaştırma ile ilgili sorunların çözülmesi halinde 3 kilometre daha yol yapmayı düşünüyoruz.

İSKİLİP ÇOK FONKSİYONLU KAVŞAKTA SON DURUM

Çevre Yolu İskilip Kavşağı’nın çalışmaları halen devam ediyor. Yolun her iki tarafında servis yolları oluşturuldu. Yakın zamanda bu servis yolları tamamlanmış olacak ve bir tarafında köprünün kazık imalatına başlayacağız. Bağlantı kolları ile beraber 4.2 kilometre bir yol burası."

Son Güncelleme: 15.08.2022 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2022-07-28 09:28:08

İlim yayma kavşağına üst geçit olursa pazara gidip gelenler pazar arabalarını üst geçitten nasıl çıkarsınlar yine yola anlarlar bu sefer daha çok kaza. Uygun olan oraya bir transit alt yol.binevler kavşağı gibi.

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-07-28 08:15:32

çocuk mu kandırıyorsun üst geçit olsa o yayalar üst gecite giderken ezilmeyecekler mi idi alt üst yol yapacaksın yada çevre yolunu alacaksın buradan bu çorum halkını salak yerine koymaktan bıkmadınız

Avatar
Muhammed 2022-07-28 08:06:12

Ya hu anlaşılmadı mı hâlâ sıklık yokuşundan inen ağır tonajlı çekici tır kamyon vinç vb gibi araçlar için özellikle hız limiti ve cezası uygulansın istiyoruz ortalama hız bu fren patlama muhabbetleri ne ve halkımızın ilim yayma kavşağında ki korkusuna çözüm değildir.Ayrıca hız limiti uygulansın istiyoruz çok mu zor anlaşılmak yetkili efendi bey abilerim

Avatar
Isleri gucleri para 2022-07-28 09:15:26

Adamlar krizi bile paraya cevirmeye calisiyorlar. Hemen ortalama hiz koridoru yapiyorlar , yani hiz cezasi , yani para. Isleri gucleri vatandastan nasil daha fazla para aliriz. Freni patlayan kamyon nasil ortalama hizini ayarlayacak , eyyyy bay cok bilenler. Kadincagizlar kaldirimda yururken kamyin ezdi paramparca etti. Ilim Yaymanin ordaki kazalarin %90'i tir ve kamyon kazalari. Agir vasitalarin sehir icine girmedigi alternatif bi yol yapilmali, anca o zaman duzelir. Yoksa yaya ust gecidi ile cozulmez.

Avatar
Iskilipli yeter artik, biktik senden 2022-07-28 13:13:08

Iskilipli rumuzlu yav Allah askina yeter artik. Senin isin gucun yokmu. Aksama kadar her haberin altina ayni yorumu yapiyorsun. Naapcan Tosya'da cok merak ediyorum. Hetgun iskilip Tosya arasi mi gidip geliyon sen

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-07-29 02:03:24 @Iskilipli yeter artik, biktik senden

Ya diyorum bir benim mi gözüme görünüyor. Herifler her haber altında, İskilip şu sokağında yok kasis eksik, yok bugün az kuş uçtu, yok bizim çimenler erken sararıyor. Merkez ilçeye gelmeyen yatırımı abilere akıtacağız... Adam ana arterdeki en önemli soruna en berbat çözümün getirildiği şu haberin altına gelmiş TOSYA YOLU NE OLACAADI falan diye saçmalıyor bir de hakkaten ya.. Gidin ayrı şehir mi oluyorsunuz, cumhuriyet mi oluyorsunuz ne haliniz varsa görün ya..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-07-28 10:25:42

Allah aşkına şu kazalar HÜKÜMETİN ve Recep Tayyip Erdoğanın yanındakilerinin şehirlerinde olsaydı, hemen yeni bir Çevreyolu yapılmıştı. 20 senedir Çorum ve Çorumlularla alay ediyor, dalga geçiyorlar ve yalan söylüyorlar. Allah aşkına ÇORUM TÜRKİYE de ÜVEY evlat muamelesi görmektedir. Çevreyolun da ölen insanlarımızın vebali bu HÜKÜMET'in boynunadır. Kurban olduğum Allahım YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ İNŞALLAH. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. 20 senedir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Misafir Avatar
crm 2022-09-11 19:34:31 @Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

Derdin üzüm yemekse eleştirilerine katılıyorum. yok 20 yıldır deyip işi siyasallaştırısan boş yapma derim...

Beğenmedim! (0)
Avatar
İskilipli 2022-07-28 07:20:11

22 km kalmış. 3 KM kamulaştırma ÇÖZÜLÜRSE YAPILAÇAK. ÇÖZÜLMEZSE 22KM GENE YAHILMAYACAK. ŞÖYLE ÇABUCAK YAPILMIYOR Yollarımız Acele kamulaştırma yöndeki var diyi biliyorum. neden bir çırpıda yapılmaz yapın acile kamulaştırma 3 bir 7 bir 4 bir yapılacak 22 km yol değilmi
Tosya yolu hiç gündemde değil.
bu arada çeşitli belediyelerce gençlik merkezi yapılmış Hayırlı olsun. İskilip ne yapıyor.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-07-29 02:05:45 @İskilipli

Baba sen okumadan yazmayı nasıl öğrendin ya... Şu haberle ne alakası var yazdıklarının... Hay Allah'ım İskilip'i ayırın Çorum'dan rahatlayın... Düğün haberi olur altına gelir yok yol, yok şu bina, yok buramız, yok şuramız... Yani hakkaten İskilip'ten de İskiliplilerden de soğuttun şu sitenin takipçilerini...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bende 2022-07-28 00:51:11

Yaya alt geçit yapılmalı.