Vali Çiftçi yarın Çorum’dan ayrılıyor

Erzurum'a atanan Vali Mustafa Çiftçi, 17 Ağustos 2023 Perşembe günü (yarın) Çorum'dan ayrılıyor.

16 Ağustos 2023 Çarşamba 15:50
Vali Çiftçi yarın Çorum’dan ayrılıyor

Erzurum'a atanan Vali Mustafa Çİftçi, 17 Ağustos 2023 Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Valilik Konutu’ndan yapılacak uğurluma programı ile Çorum'dan ayrılıyor. Vali Çİftçi, 18 Ağustos Cuma günü Erzurum Valisi olarak görevine başlayacak.

BELEDİYE VEDA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Öte yandan Çorum Belediyesi dün akşam Vali Mustafa Çiftçi onuruna veda yemeği düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen veda yemeğinde duygu yüklü anlar yaşandı.

CUMA GÜNÜ ERZURUM'DA GÖREVE BAŞLAYACAK

Son Valiler Kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atanan olan Vali Mustafa Çiftçi için veda yemeği düzenlendi.  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın ev sahipliğinde Anitta Otel’de gerçekleşen veda yemeğine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

AŞGIN: ‘AĞABEY-KARDEŞ GİBİYİZ’

Vali Mustafa Çiftçi’ye teşekkür ederek yeni görev yerinde başarı dileyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın duygu dolu bir konuşma yaptı. Başkan Aşgın “Sayın valimizle muhabbetimizi ve sevgimizi sade Çorum değil tüm Türkiye biliyor. Ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde bu şehre birlikte hizmetkâr olduk.  Allah’ın rızası ve milletin duası dışında hiçbir şeyi önümüze hedef koymadan aşkla çalıştık. Sayın valimizi, büyük bir onurla ve şerefle yolcu edeceğiz. Bütün mazlumların umudu olan bir milletin mensubu olarak böyle devlet adamlarımız olduğu sürece Türkiye Yüzyılı hayal olmayacaktır. Yeter ki Valiler Çorum Valimiz gibi olsun, yeter ki tüm idari kadrolar ve TSK’lar önlerinde Allah’ın rızası ve milletin duasından başka bir hedef koymasınlar. Nasıl ki tarihte yeryüzünün gördüğü bu şanlı millet eşsiz destanlara imza atmışsa, bu duruşa sahip devlet büyüklerimizle beraber, Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok daha büyük başarılara yürüyeceğiz.” Dedi.

‘HOŞ BİR SADA BIRAKARAK GİDİYOR’

Mutluğu ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirten Başkan Aşgın “Sayın Valimizin büyük şehre vali olarak atanması bizlere büyük mutluluk veriyor. Bu yönüyle mutluyuz ancak diğer yandan girmedik gönül bırakmayan tevazusu ile samimiyetiyle bitmek bilmeyen gayretiyle bu milletin gönlünde taht kuran bir valimizi uğurluyor olmanın hüznünü de yaşıyoruz. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan gönüllerde hoş bir seda bırakmaktır. Bu anlamda sayın valimiz şehrimizde hoş bir seda bırakarak ayrılıyor. Sayın valimizin yolu ve bahtı açık olsun. Sayın valimiz ve onun gibi bu milletin değerleriyle, tarihiyle barışık olanlar Allah’ın izniyle çok daha güzel yerlerde bu aziz millete hizmet etmeye devam edecektir.” Dedi.

KALBİMİ ÇORUM’DA BIRAKARAK AYRILIYORUM

Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında, Çorumla gönül bağının her zaman devam edeceğine vurgu yaptı.  Çiftçi “Bu muhabbetimiz bundan sonra da devam edecek. Bir başka yere tayinim çıktığı için ayrılıyorum ancak gönlümü ve kalbimi burada bırakarak ayrılıyorum. Çorumlunun duasını almak hakkın rızasını kazanmanın gayreti içerisinde olduk. Bu sürenin sonunda Çorum halkı ile güzel bir diyalog kurduk. Bütün kesimlere dokunmaya gayret ettim. Herkesle iyi ilişkiler kurmanın çabası içerisinde oldum. Riyakâr bir şekilde davranmadan samimiyet içerisinde buradaki insanlara hizmet etmeye çalıştım. Görev süremizde insanlara faydalı olmanın gayreti içerisinde olduk. Yaklaşık 5 yıl boyunca halkımıza vatandaşlarımıza muhterem Çorum halkına hizmet etmeye gayret ettik. Çorum’u kendi memleketim olarak gördüm. Çorum’un bundan sonra da hak ettiği yere geleceğine inancım tam bu şehrin insanlarına güveniyorum Çorum’u ileride çok daha iyi yerlerde göreceğimiz bir şehir olacak bu şehre hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ ÇORUM’DAN AYRILIYOR

Perşembe günü itibariyle Çorum Valiliği ile ilişiğini keserek Cuma günü Erzurum’daki görevine başlayacağını açıklayan Vali Çiftçi  “Beni bu görevlere layık gören Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımı ifade ediyorum.” Dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Vali Mustafa Çiftçi’ye Çorum’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Çorum anısına hediye takdim etti.

Son Güncelleme: 16.08.2023 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-08-16 20:33:15

Sahi bu kadar Müslümanın arasında bu veda yemeğinin masraflarını kim cebinden karşıladı acaba. Başkan mı sanmıyorum Vali mi sanmıyorum cemaat mi onu da sanmıyorum. Vatandaş olarak bilmek hakkım veda yemeği ne kadar tuttu nereden karşılandı.

Avatar
E ayrilsin artik 2023-08-16 17:44:03

E ayrilsin gayri. Amma uzattiniz. Tamam anladik dindar, tarikatci, cemaatci , ensarci bir valiydi. Corum icin ne yapti? Madem Corum'u bu kadar seviyor,istifa etsin, belediye baskanligina aday olsun

Avatar
Çorumlu 2023-08-16 19:25:28

Menfaat dünyası şak şak.

Avatar
Vay be 2023-08-17 00:39:28

bir zümre helal edebilir

Avatar
YUSUF BEKİŞLİ 2023-08-16 16:09:21

CAN VALİ YOLUN BAHTIN AÇIK OLSUN ÇORUM SENİ ÇOK SEVDİ İNŞALLAH SENDE ÇORUMU SEVMİŞŞİNDİR DADAŞ DİYARI ÇOK ŞANŞLI HEM MİLLİ HEM HİZMETKARI BİR VALİYE KAVUŞUYOR NE MUTLU ERZURUMA????

Misafir Avatar
İsmail 2023-08-16 18:21:53 @YUSUF BEKİŞLİ

Böyle yağcılık yapacaksa hemen kendi adını yazıyor kendi adına yaz çorum seni çok sevdi diye çorum vali beyin zamanında ne yatırım aldı tren mi geldi asayiş desen insanlar hava karardı mi sokaga çıkamıyor iskilipli atıf hocanın kabrine gitmek iktidar yanlısı dernek ve tarikatların ziyaret etmekten başka ne yaptı

Beğenmedim! (0)
Avatar
... 2023-08-17 10:25:11

Yusuf Bekisli o kadar seviyorsan pesinden git. Corum rahatlar, bi bogaz eksilir, hava daha az kirlenir. Hadi dogru Erzurum'a , kirtlama cayi icerken dikkat et