Vali muhtarlarla whatsapp hattı kurdu

Vali Necmeddin Kılıç Merkez Köy Muhtarlarını tek tek dinledi

25 Ocak 2018 Perşembe 00:06
Vali muhtarlarla whatsapp hattı kurdu

Vali Necmeddin Kılıç Merkez Köy Muhtarları ile bir araya gelerek Valilik Yemekhanesi Toplantı Salonunda bir toplantı yaptı. Toplantıya il idare şube başkanları da katıldılar.

Muhtarlara tek tek söz veren Vali Kılıç, köyleri ile ilgili sorunlarını, talep ve isteklerini dinledi. Çözüm konusunda ilgili idare şube başkanına gerekli talimatları verdi.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Kılıç, şöyle dedi; “Çok değerli Muhtarlarım, vatan coğrafyası bize bir emanettir. Vatan sevgisi imandandır. Hepimiz için köylerimiz bir kökümüzün olduğu yer. Bizim köylerimizi mamur etmemiz lazım imar etmemiz lazım temiz tutmamız lazım. Çevreyi temiz tutmamız lazım ki bir sonraki nesle köyümüzü daha güzel teslim edelim.

Bir otuz sene önce herkes köyden şehre göçüyordu. Devran döndü artık. Bundan sonra tersine göçü göreceğiz. Büyükşehirlerden İstanbul’dan Ankara’dan emekli olanların gelip köylerine yerleştiklerini göreceğiz. Bunun için de olası gereken ilk şey şehirde olanı köye götürmek. Şehirde olanı köye götürdüğümüz zaman köyleri imar etmek kolaylaşır. Şehirde olanı köye götürebilmenin ilk şartı da yoldur. Yol düzgün olacak, inşallah bu sene bizim yolla ilgili çok farklı ve özel çalışmalarımız olacak.

Ben toplantı boyunca hepinizi dinledim. Köylere de gidiyorum. Sıkıntılarınızı arkadaşlarımız not alıyor. Konuyu inceliyoruz, değerlendiriyoruz bütün gücümüzle Çorum’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Gece gündüz hafta sonu demeden çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Elimizden geleni yapıyoruz. Muhtarlarımızla kurduğumuz whatsapp grubundan yazın ben yazdıklarınızın hepsini okuyorum.

Bu sene neler yapacağız. Köy içi yollarda kilit parke yapamadığımız her yer mezarlık ve türbe dâhil kumla kaplanacak ve sıkıştırılacak. Özellikle şu kış mevsiminde özel idareye kesin talimat verdim ve günlük de izlemeye çalışıyorum. Köy içindeki sokaklarımızın tamamı bu yıl yaz gelmeden kumla kaplamamız lazım. Benim köylerimde kumlanmayan yer kalmasın. Siz de takibini yapın. Bu sene bireysel fosseptik diye bir şey geliştirdik. Çok faydasını gördük. Kanalizasyondan daha iyi her evin bahçesine fosseptik koyduk. İnşallah bu çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah genel meclisimizden performans programı çıktı onların ihalesine bakacağız. Bu sene yine asfalt yola yükleneceğiz. Geçen sene hiç yolu olmayan köylere ulaştık, yeni asfalt yaptık. Bu sene asfalt onarımı tamiri ikinci kat asfalt dediğimize biraz daha fazla yükleneceğiz.

Dediğiniz her konuyu arkadaşlarım not aldılar. Söylediğiniz yazdığınız her konu devletin hafızasına giriyor. İnşallah geçen sene yüz akı bir yıl oldu. Gerçekten bütün coğrafyada çok güzel işler yaptık. Özel idaremiz tüm unsurlarıyla bütün köylerimize yetişmeye ulaştı. 610 km birinci kat asfalt yani yeni yol yaptık. Bir buçuk milyon metrekare kilit parke yaptık. Ve kanalizasyonsuz köyümüz de kalmadı. İnşallah hızımızı kesmeden yola devam edeceğiz. Hiç geri kalmadan ileriye gitmemiz lazım. Biz bu gayretle hareket edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. O zaman bir olacağız. Beraber olacağız.

Bugün bize söylediğiniz her şeyi takip edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl bu yıldan daha iyi olsun istiyoruz. Daha gayretli olacağız. Beraberce çalışacağız. Değerli muhtarlarım, siz bizim için önemlisiniz. Devletimizin köyle irtibat kurduğu nokta muhtarlarımızdır. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 25.01.2018 08:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.