Valilik’ten o habere açıklama

Çorum Valiliği, Sungurlu ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde sosyal mesafe kuralının ihlal edildiğine dair habere açıklama yaptı.

16 Aralık 2020 Çarşamba 22:59
Valilik’ten o habere açıklama

Çorum Valiliği, Sungurlu ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde sosyal mesafe kuralının ihlal edildiğine dair habere açıklama yaptı.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç imzalı açıklamada, habercim19’da ‘Sosyal mesafesiz kuyruk’ başlığında yayınlanan haber üzerine inceleme yapıldığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi;

“Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğündeki yoğunluğun sebebinin hayvancılık,

hububat, baklagil, sertifikalı tohum destekleme başvurularının aynı döneme denk gelmesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü girişinde HES kodu ile sorgulama yapılması nedeniyle oluşan yoğunluktan kaynaklı olduğu, daha önceden bu yoğunluğun oluşacağının öngörülerek İlçe Hıfzıssıhha Kurulunda 65 yaş üstü vatandaşların tarımsal desteklemeler için başvuru dosyalarını köy muhtarı, aza veya 1. derece yakınının teslim edebilmesi için kararının alındığı, başvurular başlayınca yoğunluğun oluşmaması için tüm köy muhtarlıklarına üst yazı yazıldığı ve tüm çiftçilere SMS gönderildiği Sungurlu Kaymakamlığımızca bildirilmiştir.

Bahse konu haberin çıktığı günün, ilçe pazarının olduğu gün olması nedeniyle

vatandaşların İlçe Müdürlüğü önünde yoğunluğa neden oldukları, ilçe personelinin tüm uyarılarına rağmen vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymamakta ısrar ettikleri, bunun üzerine ilçe emniyetinin güvenlik tedbirlerini almasıyla sosyal mesafe şartlarının sağlandığı, ayrıca ilçede bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için İlçe Müdürlüğü önüne bariyer konulduğu, gerekli işaretlemelerin yapıldığı, 1 emniyet personelinin de sosyal mesafeyi temin için görevlendirildiği, aynı uygulamanın ilçe merkezinde bulunan Ziraat Bankası önünde de uygulanmakta olduğu anlaşılmıştır.”

Son Güncelleme: 16.12.2020 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.