Valilik’ten son dakika kararı

Çorum Valiliği kamuda koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan esnek çalışma modelini vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler üzerine sona erdirdi.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 14:35
Valilik’ten son dakika kararı

Çorum Valiliği karonavirüs tedbirleri kapsamında kamuda bir süredir devam eden esnek çalışma dönemini sona erdirme kararı aldı.

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili genelgesi doğrultusunda Valilik tarafından geçtiğimiz 24 Mart’ta kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirler alınması öngörülmüştü. Valilik tarafından kamu kurum ve kuruyuşlarına gönderilen resmi yazıda, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi şartı ile kurumlarda asgari personel bulundurulması ve ilgili genelge kapsamında gerekli tedbirlerin alınması istenirken, idari izinli veya dönüşümlü çalışan personelin amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmamaları, ihtiyaç duyulması halinde söz konusu personelin görevlerine dönecek şekilde hazırlıklı olmaları talimatı verilmişti.

Çorum Valiliği, bazı kurumlardan gelen talep ve şikâyetler sonucu çalışma barışının korunması ve suiistimallerin önüne geçilmesi amacıyla idari izinleri yeniden değerlendirdi.

Kurum amirlerine gönderilen yeni karara göre, kamu kuruluşlarında idari izinli sayılan tüm personelin durumlarının ayrı ayrı ele alınarak çalışmasında herhangi bir sakıncanın bulunmadığı tespit edilen personelin görevlerine başlatılması istendi. Bu hususta gerekli incelemenin kurum amirleri tarafından ivedilikle yapılması ve çalışma sonuçları hakkında bilgi verilmesi istendi.

Son Güncelleme: 07.05.2020 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hidur 2020-05-07 03:41:51

Çok doğru karar. Kurumlarda iş aksamıyormuş. Tabi yaaa çünkü çalıştırılmak zorunda kalan arkası olmayan insanlar var. Yok öyle iki kişiymiş çocuk varmış ayrılırsın ücretsiz izne. Ama işinize gelmez. Nede olsa işi aksatmayan sizin yerinize çalışanlar var. Siz karı koca maaş alın. Ne güzel İstanbul.

Misafir Avatar
Hidur 2020-05-09 11:18:02 @Hidur

Çalışan ne demek istediğin belli değil? Sanki istifa edeceksin? Ayrıca Devlete güvenip mi çocuk yaptınız? Karı koca evde yatın devlet maaş ödesin. Yok öyle kafa ya. Herkes çalışacak. Çalışmıyorsa hak etmediği ücreti almayacak.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
çalışan 2020-05-07 15:42:50 @Hidur

ücretsiz izin değil istifa hakkı bile yok şu anda, öyle oturduğunuz yerden yazmak kolay boşverin siz çalışanı çocuklarını da yatın biraz daha evde çoluk çocuk

Beğenmedim! (21)
Avatar
Vatandaş 2020-05-06 15:12:04

Çorum'a hiç kimse evde kalmadı ki zaten

Avatar
Ahmet KALAN 2020-05-06 16:54:14

Çok yazık olacak o kadar sıkıntıya,emeğe... Aksayan neymiş arkadaş bu kadar şikayet gelmiş. Zaten 10 memurun yaptığını normalde de bir memur yapabiliyordu.
Devlet çok erken davranıyor

Avatar
İnşallah 2020-05-06 15:54:53

Sağlık açısından inşAllah sıkıntı olmaz

Avatar
Adil 2020-05-06 21:30:06

Valla devlette aksayan birtek iş bile yok erken verilen bir karar cumhurbaşkanımız bayram sonrası normalleşme kademeli olarak başlayacak demişti çorum pazartesiyi bile bekleyemedi neydi bu acele hala pozitif vakalar ilimizde devam ederken

Avatar
Vatandas 2020-05-06 22:42:05

Devlerin hic bir işi aksamadı gerekirse ise gittiğimiz gunler 8 degil 12 saat çalışırız ama anaokulları okullar kapalı dönüşümlü çalışarak anne baba birimiz çocukların yanında kaliyorduk.bu durumda çocuklarımız ne olacak çaresiz kaldik

Avatar
Vatandaş 2020-05-06 22:44:20

Cumhurbaşkanının sözleri üzerine alınan karar yanlıştır. İlimizde hala vaka vardır. Çorum normalleşme sürecine erken girerek neyi ispat edecek. Evlerimizde kronik hastalar var ve çocuklarımız var sayın valim vatandaşını mağdur etme bayram sonu beklensin

Avatar
Memur 2020-05-07 11:07:52

Kronik hastaları, engellileri neye göre kurum amirleri işe çağırır anlayamıyorum. Valiliğin yazısında dönüşümlü çalışmaya son verildiği yazıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hala geçerliliğini koruyor. Vatandaştan gelen talepmiş, vatandaş önce evde otursun, sonra devletin işine karışsın.