Vali’nin ev sahipliğinde program

Vali Mustafa Çiftçi'nin ev sahipliğinde 15 Temmuz'un üçüncü yılında şehit ve gazi aileleri onuruna program düzehnlendi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:40
Vali’nin ev sahipliğinde program

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle Vali Mustafa Çiftçi’nin ev sahipliğinde  şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Eşi Azime Çiftçi ile birlikte programa katılan Vali Çiftçi, şehit yakınları ve gazilerle görüştü, sohbet etti.

Vali Çiftçi, yaptığı konuşmada şu mesajı verdi;

“Bu gün 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümü, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, gazi yakınlarımız, değerli misafirlerimiz katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şehitlik ve gazilik bizim kültürümüzde önemli bir yer tutuyor. Şehitlik bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüce makamlardan birisidir.

Hz. Ömer efendimizin deyimiyle şehit kendisini Allah’a adamış kimsedir. Allah’ın cennet karşılığında canını satın aldığı kimsedir şehit. Böylesine yüce bir mertebedir şehitlik. Herkese de nasip olmayan bir mertebedir aynı zamanda.

Burada müftülükten arkadaşlar da var onların alanlarına fazlaca girmek istemem ama islam kumandanlarından meşhur Halid Bin Velid Hazretleri vardır. Vücudunda kılıç izi, mızrak değmeyen yer kalmamış ama nihayetinde şehit olamamış bir gazi olarak vefat etmiş ve bundan dolayı da kendisini son derece kınamış. Şunu demeye getiriyorum şehitlik son derece yüce bir mertebe.

15 Temmuz’ da 251 şehidimiz oldu. İki bini aşkın gazimiz oldu ben bütün şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah nice mürüvvetler göstersin daha başka acılar yaşatmasın memleketimize, ben sözümü fazla uzatmıyorum yemeğimize katıldığınızdan dolayı buraya uzaktan yakından teşrif ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

15 Temmuz eğer başarıya ulaşsaydı, vukuu bulsaydı, amacına ulaşsaydı hainler, bu gün Türkiye diye Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmayacaktı. Bir yandan Ermenistan, bir yandan Kürdistan, gibi devletler kurulacak öbür taraftan da kısa bir coğrafyaya sıkışmış kalmış ve birbiriyle mücadele eden insanlar olacaktı. Cenab-ı Hak bizi o gün büyük bir badireden korudu.

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokaklara inen meydanları dolduran vatandaşlar hainlerin, yerli ve yabancı hainlerin o emellerine geçit vermedi.

Onun için diyoruz ki; Allah devletimizi, milletimizi bu tür badirelerden, bu tür darbe girişimlerinden korusun. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Hepinize tekrar hayırlı akşamlar diliyorum. Allah’a emanet olun, sağlıkla selametle kalın, Allah’ın rahmeti bereketi hepinizin üzerine olsun.” dedi.

Şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarının katıldığı programa Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 15.07.2019 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.