Ve anlaşma sağlandı, işte detaylar

Çorum Belediyesi'nde çalışan işçilerinin maaşlarında iyileştirme görüşmeleri tamamlandı, işte detaylar...

17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:03
Ve anlaşma sağlandı, işte detaylar

MUSTAFA DEMİRER

Çorum'da HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası Şubesi yönetimi ile  Çorum Belediyesi idaresi arasında daimi, personel şirketi ve BELTAŞ işçilerinin maaşlarında iyileştirme yapılması hususunda yapılan görüşmeler neticelendi.

KADROLULARA EKİM'DE 1.500 LİRA SOSYAL YARDIM

Edindiğimiz bilgilere göre, belediyede daimi kadrodaki işçiler için Ekim ayında 1.500 lira sosyal yardım olarak ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

ŞİRKET PERSONELİNE EYLÜL VE KASIM’DA 2.250 LİRA DESTEK

Personel şirketi çalışanları ve BELTAŞ'a bağlı toplam 1500’ü aşan işçi için de Eylal ayında 2 bin 250 lira, Kasım ayında 2.250 lira olmak üzere iki ayrı sosyal paket desteği sağlanmasında uzlaşmaya varıldı.

PROMOSYON İHALESİ 26 AĞUSTOS’TA

Çorum Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile Personel şirketi çalışanları ve BELTAŞ'a bağlı personelin promosyonları ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Kadrolu işçilerin Halkbank’ta aldığı promosyonlarla ilgili genel müdürlükle görüşmeler devam ederken, personel şirketi ve BELTAŞ işçilerinin promosyon ihalesi 26 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan Çorum Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşme görüşmeleri 4 ay sonra yeniden başlayacak.

BELEDİYE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Habercim19'da yayınlanan haberin ardından Çorum Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yazılı açıklama geldi.

İşte o açıklama:

Geçtiğimiz aylarda toplu sözleşme dışında işçisine ek zam protokolü uygulayan Çorum Belediyesi, yeni sözleşme süresine kadar olan 4 aylık süreç için yeni bir iyileştirme yapacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, müjdeli haberi sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla duyurdu.

Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası ile Çorum Belediyesi arasında devam eden ücret iyileştirme görüşmeleri tamamlandı.
Başkan Aşgın Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile birlikte yaptığı ortak açıklama ile Çorum Belediyesi Personel Şirketi’nde hizmet veren ve yaklaşık 1500 işçiyi yakından ilgilendiren yeni iyileştirme yapıldığının müjdesini verdi.

Başkan Aşgın, yaptığı açıklamada; “Toplu sözleşme dönemine 4 ay gibi bir süre kalmış olmasına rağmen bu süreyi bekleyelim Ocak ayında masaya oturalım diyemezdik; çünkü biz mesai arkadaşlarımızın samimiyetine ve gayretine şahit oluyoruz. Sendikamızla oturduk ve çok kısa bir süre içerisinde de neticeye vardık. Personel şirketimizde çalışan yaklaşık 1500 kardeşimize bu 4 ay için Eylül ve Kasım ayında ödeme yapmak üzere toplam 4500 TL iyileştirme yapma kararı aldık. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Başkan Aşgın, ayrıca personel şirketi dışında belediye bünyesinde çalışan yaklaşık 80 kadrolu işçiye de ekim ayı içerisinde 1500 TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da, “Emeği geçen başta Belediye Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve personel müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 17.08.2022 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-08-17 12:57:21

AK Parti bitirdiniz emekliyi. Gelecek seçim günü gelecek. Herkese verin zammı emekli ölsün Ak partinin politikası bu.

Avatar
Zurnanınzırtdediğiyer 2022-08-17 12:39:43

Mevzu bu dönemki promosyon değil önceki dönem promosyonu. Araştırmanızı öneririm :)

Avatar
19 2022-08-18 11:33:44

Belediye başkanı geçici altı aylık çalışdırdığı işçileride sürekli işçi kadrosuna alsın kış girerken geçensene yaptığı gibi işsiz bırakmasın

Avatar
Komiksiniz 2022-08-17 18:47:24

Komik oluyorsunuz