Yenilenebilir Enerji semineri gerçekleştirildi

18-25 Ekim Mühendislik Haftası etkinlikleri kapsamında EMO Samsun Şubesi Çorum İl Temsilciliği tarafından...

23 Ekim 2014 Perşembe 16:06
Yenilenebilir Enerji semineri gerçekleştirildi

18-25 Ekim Mühendislik Haftası etkinlikleri kapsamında EMO Samsun Şubesi Çorum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Yenilenebilir Enerji Güneş, Mevzuat ve Uygulamaları’ semineri TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Antalya’da faaliyet gösteren YEKSUN Mühendislik ve Güneşten Elektrik Sistemleri AŞ yöneticisi Elektrik Elektronik Mühendisi Orkan Yılmaz ile Halit Çorlu’nun katıldığı seminer gerçekleştirildi.

Seminerin açış konuşmasını yapan EMO Samsun Şubesi Çorum İl Temsilcisi Aydın Taşkın, 18-25 Ekim tarihlerinin Mühendislik Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, etkinliğin de bu kapsamda düzenlendiğini söyledi. Taşkın, zaman zaman nükleer ve hidro elektrik santrallere karşı çıktıklarını ifade ederek, “Bunların yerine bir alternatif koymamız gerektiği düşüncesi her zaman beynimizi kurcalıyordu. Bu konuda Antalya’da faaliyet gösteren YEKSUN firmasını Çorum’a davet ettik. Anlatacaklarının bizi aydınlatacağına inanıyorum.” dedi.

Taşkın bir gün önce Ordu’da yapılan toplantının Çorum’dan sonra Samsun’da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

TSO’YA TEBRİK

Taşkın’ın ardından katılımcılara hitab eden YEKSUN Firması yöneticisi B.Orkan Yılmaz, konuşmasında Dünya ve Türkiye’nin enerji görünümü hakkında bilgi verdikten sonra yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Dünyada bu alanda inanılmaz yatırımlar gerçekleştirildiğini aktaran Yılmaz, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın  girişimi ile Çorum’da yenilenebilir enerjide bir ilke imza attığını belirterek, TSO’yu tebrik etti.


PETROL BİTECEK, YENİ ENERJİ KAYNAKLARI GEREKLİ


Yılmaz, Dünyada enerjinin yüzde 11.8’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edildiğini ifade ederek, “Bu alanda Almanya öncü konumunda. Almanya 20 yıl önce kuruluma başlamış. Bizde henüz kurulum yok. Dünya ülkeleri 2050’de petrolün biteceğini öngörerek, rüzgâr, jeotermal ve güneş enerjisi konularında araştırmalarını sürdürüyorlar. Rüzgâr enerjisinde rüzgârın yön değişikliği söz konusu. Ancak güneş enerjisinin çevreye hiçbir zararı yok. Çevreye atık madde de bırakmıyor. Bu nedenle güneş enerjisi yenilenebilir enerjide önceliğimiz olmalı.” diye konuştu.


Yılmaz ve Halit Çorlu daha sonra Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyeli ve Mevcut Durumu, Güneş Enerjisi’nin Üstünlükleri ve Gelecek Beklentileri, Fotovoltaik (güneş enerjisinden elektrik üretme) Sistemler, Yenilenebilir Enerji Kaynakları’na İlişkin Yasal Mevzuat, YEK Destekleme Mekanizması, Finansman Örneği ve Referans Yapılardan bahsettiler.




Son Güncelleme: 23.10.2014 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tayfun 2014-12-06 21:04:24

Allah duâ larını kabul eylesin