Zabıtalar Haftası’na renkli kutlama

Çorum Belediyesi yönetimi Zabıtalar Haftası'nı farklı bir etkinlikle kutladı.

06 Eylül 2019 Cuma 22:55
Zabıtalar Haftası’na renkli kutlama

2-8 Eylül tarihleri arasında kutlanılan Zabıta Haftası nedeniyle Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine kahvaltı programı düzenlendi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Alper Zahir, İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Zübeyir Tuncel, Zabıta Müdürü Fatih Sak ve zabıta personeli katıldı.

Zabıta teşkilatının 193.yılı kutlamaları vesilesiyle düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, zabıtanın belediyelerin gözü kulağı olduğunu ifade etti.

Zabıtaların belediye başkanını bizzat temsil ettiğini belirten Aşgın, zabıtaların vatandaşlara tavır ve davranışlarının belediyeye direkt yansıdığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin en köklü kuruluşlarından bir tanesi zabıta teşkilatıdır. Tarihi 2.Mahmut’a 1826 yıllarına dayanır. Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar devam eden bir teşkilattır. Zabıtamız 193.yılını kutluyor. Dünya genelinde de böyle köklü teşkilatların sayısı çok azdır. Şehrimizin yaşam kalitesini konforunu artırma noktasında en hayati, kritik noktada görev yapan bir teşkilat. Zabıtamızın görevleri arasında ticaret güvenliği, ulaşım güvenliği gibi hususlar var. Ama benim önemsediğim daha önemli bir görevi var. Sizler sürekli halkın arasındasınız onlarla iç içesiniz. Siz aslında belediyemizin gözüsünüz, kulağısınız. Belediyeyle ilgili şikayet varsa ilk olarak zabıtaya geliyor. Yada herhangi bir sokakta, mahallede oluşan sorunu ilk zabıta görüyor. Siz gülerseniz, siz iyi davranırsanız, sizi arayanlara derdine derman olma noktasında bir gayreti gösterirseniz, dertlerine derman olamasak bile o alakayı, tatlı dili, alakayı onlara gösterirsek onun yansıması bizlere çok iyi oluyor. Sizin her bir davranışınız doğrudan belediye başkanlığını ve belediye başkanını temsil ediyor. Siz belediyesiniz. Belediye denilince akla ilk zabıta geliyor. Üzerinizdeki sorumluluk, üzerinizdeki yük bizim diğer bütün birimlerimizdekilerden daha fazla. Önümüzdeki süreçte beraber yol yürüyeceğiz. Zabıta gününüzü, haftanızı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

ÇORUMLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Zabıtanın tanımını yapan Zabıta Müdürü Fatih Sak zabıtanın şehir hayatında halkın günlük hayatını zorlaştıracak engelleri ortadan kaldırdığını belirtti. 7 gün 24 saat halkın refahı, mutluluğu ve huzuru için çalışmaya devam ettiklerini belirten Sak kendilerine her zaman destek veren Başkan Aşgın’a teşekkür etti.

EMEKLİ ZABITALARA PLAKET

Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen programda geçtiğimiz yıllarda emekli olan zabıta personeline plaket verildi. Program sonrasında gerçekleştirilen plaket töreninde geçtiğimiz yıllarda Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve emekli olan Muflis Afşar, Müfit Alnıak, Muharrem Soylu, Şenol Kolbüken, Ali Sakınmaz, Nihat Avluca, Dönsel Çelikcan ve Mustafa Şahin’e Aşgın tarafından teşekkür plaketi verildi.

Öte yandan Zabıta Müdürü Fatih Sak da, Başkan Aşgın’a teşekkür plaketi sundu.

ESNAF VE VATANDAŞLARA KIRMIZI KARANFİL

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde düzenlenen programın ardından Başkan ve zabıtalar Gazi Caddesi boyunca esnafa ve vatandaşlara karanfil verdi. Daha sonra 15 Temmuz Hürriyet Parkı önünde bulunan Zabıta standını ziyaret eden Aşgın vatandaşlarla sohbet ederek zabıtalarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 07.09.2019 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2019-09-07 11:30:50

Zabıtaların sahada daha aktif çalışmalarını bekleriz. Kaldırım işgalleri ne oldu daha ne kadar yalvaracaksınız esnafa görevinizi yapsanıza

Avatar
Çok komik 2019-09-07 10:41:21

Çok komik adamlar, çok eğlenceliler. AK Partiye oy kaybettirenlerin bu keyfi, çok düşündürüyor beni.

Avatar
Beyaz reno 2019-09-07 12:54:51

Beyaz reno, arabanızı bulunduğu yerden çekiniz, reno devam et, renoooo

Avatar
Fatih 2019-09-07 12:56:04

Başkanım Mavral sokaktan ailenizle yürüyebilir misiniz. Kahvehaneler sandelye atmış dışarı...İş yapma niyetiniz varsa gösterin

Avatar
Kaldırım mühendisi 2019-09-07 12:13:38

Kaldırım işgali tam gaz sürüyor.İş yerinin önüne satılan ürün veya masa sandalye konulmuş,kaldırımın yol yakın tarafına da motosiklet veya bisiklet çekilmiş.Bir de yolun tam ortasına reklam amaçlı nesneler koyanlar var.Ey belediye başkanı gör bunları...

Avatar
Esnaf 2019-09-07 22:48:42

Sayın Başkan kaldırım işgali konusunda attığınız adımı halkın çoğunluğu çok olumlu buldu ve destekledi esnaf kaldırımları sahiplendiği gibi birde dükkânının önü diye kimse araba park ettirmiyor bildiğim kadarıyla yolu işgal etmenin cezası olması lazım lütfen kim bakıyorsa bu işe bir çözüm korkmayın kanunu uygulamaktan çünkü bu işten halkın çoğu muzdarip ne olursunuz bu işe yetkililer bir el atın şimdiden ilgili ve alakadar olacak yetkililere teşekkür ederim.