Ziraat Odası’na eleştiri ve hatırlatmalar

Çorum’un tanınan çiftçilerinden Adem Özdemir, Ziraat Odası’nın bazı uygulamalarını eleştirdi, art arda bazı hatırlatmalarda bulundu.

09 Eylül 2022 Cuma 12:10
Ziraat Odası’na eleştiri ve hatırlatmalar

Çorum’un tanınan çiftçilerinden Adem Özdemir, Ziraat Odası’nın bazı uygulamalarını eleştirirken, bir dizi hatırlatmalarda bulundu.

Üreticilerin kendi kuruluşu olan Ziraat Odası sorunların olduğu yerde görmek istediğini belirten Özdemir, geçmişte köy köy çiftçiye gidilerek yapılan aidat tahsilatının şimdi odaya gidilerek gerçekleştirildiğini ifade etti.

ART ARDA HATIRLATTI

Ziraat Odası’na kent merkezinde hizmet binası, aşağı sanayide gayrımenkul ve borsada yer kazandıran eski yönetimlere müteşekkir olduklarını belirten Özdemir, mevcut yönetime ise bir dizi hatırlatmalarda bulundu. Özdemir, 3 yıldır odaya yer alınamadığını, toprak tahlil laboratuvarının kapatıldığını, danışmanlık biriminin lağvedildiğini, devletin çiftçisine yaptığı desteklerin övünç kaynağı yapıldığını, çiftçiye daha hesaplı gübre ve ilaç dağıtımı yapılması ve proje üretilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte üretici Adem Özdemir’in o açıklaması:

“Ziraat Odası’nın asıl gayesi çiftçi girdilerini aşağı çekmek, çiftçinin sorunlarının olduğu her yerde olmaktır. Geçmişe baktığımızda Ziraat Odası tahsildarı köy köy dolaşarak üye çiftçilerden yıllık aidatları toplayarak Saray Sokak’taki binamızı, borsadaki yerimizi, aşağı sanayideki dükkanları gayri menkul olarak odamıza kazandıran önceki dönemlerdeki yönetim ve meclisleri saygıyla yad ederken, mevcut yönetime de bir hatırlatmada bulunmak isterim. Bugün çiftçi aidatını odaya kendi getirmektedir. Bakıyorum 3 dönemdir ‘oda yeri alıyoruz’ dediniz, bir türlü oda yeri göremedik, dahası da var, önceki dönemlerde açılan toprak tahlil laboratuvarını kapatarak biz çiftçileri başka kapılara muhtaç ettiniz, Yine önceki dönem danışmanlık birimi vardı onu beceremeyip, biz çiftçiye çok görüp kapattınız. Bazen kulağıma fısıltılar gelmektedir, sizin köye tohumu çıkarttım diyerek övünenler türemiş. Devletin çiftçisine yaptığı destekleriyle övünmeyin, keşke şunu dese idiniz daha iyi olurdu. Borsada bu sene oda adına şu kadar alım yaptık, yine bu sene çiftçimize şu kadar daha hesaplı gübre ve ilaç getirdik, oda adına şu kadar proje yaptık. Şu kadar girdi sağladık dese idiniz biz çiftçilerin daha da gönlünü alırdınız.

NE GARİPTİR Kİ...

Ne gariptir ki; geçen bahar aylarında merdiven altı isim alarak odanın satış mağazasına sokmadan gübre sattığınızı da sosyal medyada Çorum çiftçisi öğrendi. Bunu unuttu sanmayın. Her şeyin bir sonunun olduğu, sonsuz ve baki olan yüce Allah’tır. Alın teri el emeği peşinde olan tüm kaderdaşlarıma saygılar sunuyorum.”

Son Güncelleme: 09.09.2022 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut 2022-09-10 11:33:54

aynen katılıyorum.