Büyükelçiler hayranlıkla izledi

Tokat’ta düzenlenen ekoturizm çalıştayına katılan büyükelçiler Çorum Belediyesi mehteran takımının gösterisini ilgi ile izledi.

27 Temmuz 2021 Salı 15:22

Tokat’ta düzenlenen ekoturizm çalıştayına katılan büyükelçiler mehteran takımının gösterisini ilgi ile izledi.

Tokat Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ekoturizm çalıştayı start aldı. Dünya turizmine yön veren turizmcilerin buluştuğu Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’na katılanlar kentteki tarihi mekanları gezdi. Sulu Sokak Çarşısında bulunan müze, deveciler hanı, arastalı bedesteni gezerek bilgi alan davetlilere sürpriz yapıldı. Tarihi mekanların gezilmesinin ardından Tokat Belediyesi Şehir Müzesi önünde Çorum Belediyesi mehteran ekibi gösteri yaptı. Çalıştay’a katılan 22’ye yakın büyükelçi, 250’ye yakın yabancı katılımcı mehteran ekibinin gösterisini izledi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tarihi ve doğası ile Anadolu’nun eşsiz coğrafyalarından birisi olan Tokat’ı turizmde daha önemli noktalara getirmek için adım attıklarını kaydetti. Tokat’ta 4 gün boyunca hem çalıştay hem de gezi şeklinde yapılacak olan organizasyonda 300’e yakın kişiye ev sahipliği yapılacağını ifade ederek, “İnanıyorum ki bu etkinlikle hafızalarda güzel bir Tokat yer edinilecek. Onlar da bizim birer fahri turizm elçisi olacak” dedi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Tokat’ta yapılan organizasyonun yabancı insanların Türk insanının kültürü, örf ve adetlerini öğrenmeleri açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu kadar güler yüzlü insanı gördükten sonra ülkelerine gittiklerinde anlatırlar. Türklere önyargı ile bakmamış olurlar. Bu çok güzel organizasyonun bir diğer ayağını Kemer’de yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan büyükelçiler de Tokat’ta tarihi mekanları gezerek bilgi edindikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İHA

Son Güncelleme: 27.07.2021 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsiz 2021-07-27 22:18:25

Tokat belediyesinin mehteran takımı yok anlaşılan.Helal olsun çorum belediyesine.

Avatar
Övünme Vesilelerimiz 2021-07-27 23:00:27

Şöyle bir haberlere bakıyorum da, rutin işlerin dışında fazlaca bir haber görümiyorum. Keşke ilimizin nufusunu artıracak (veya göçü azaltacak), yeni iş sahaları oluşturacak, istihdamı artıracak işlerle ilgili haberler görsek. Yoksa asfalt yapıldı, ağaç budandı, çöpler ilaçlandı, kuyu açıldı gibi kasaba haberleri şüphesiz önemli ama rutin faaliyetler.

Avatar
Çorum Nufusu Azalıyor 2021-07-27 23:14:37

TÜİK web sayfasında yer alan bilgilere bakıldığında, Çorum toplam il nüfusu 2000 yılında 567 609; 2010 yılında 535 405 ve 2020 yılında da 530 126 olarak veriliyor. Görüldüğü üzere nüfusumuz gittikçe azalıyor. Bizim asfaltla, ağaçtaki bitle değil de, Çorumu ileri götürecek, yeni istihdamlar oluşturacak, nitelikli tersine göçü sağlayacak vizyonel projelere kafa yormamız gerek. Bürokratlara buna göre taleplerde bulunmalıyız. (Not: https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Adrese-Dayali-Nufus-Kayit-Sistemi-Sonuclari-2020-37210)

Avatar
Corum 19 2021-07-28 01:35:24

Ver mehteri 1 sut 8.5 tl olmus

banner165