Festivalin en renkli etkinliği

İskilip'te festivalde düzenlenen yöresel yemek ve çilek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

01 Eylül 2023 Cuma 19:19
Festivalin en renkli etkinliği

Çorum’un İskilip ilçesinde düzenlenen 4. Dolma, Turşu ve Çilek Festivali çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek ve çilek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YÖRESEL YEMEKLER VE ÇİLEK

İskilip Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülerle devam ediyor. Festival çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında, İskilip dolması, yırtma aşı, su kabağı, gül baklavası ve turşu gibi yöresel yemekler jürinin beğenisine sunan yarışmacılar dereceye girebilmek için maharetlerini sergiledi. Görselliğe de önem verilen yarışmada, yarışmacıların süslediği tabakları jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı.

Dolma, Turşu ve Çilek Festivalinin geleneksel hale geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Sülük, festivallerin amacının kültür, turizm ve ekonomiye katkı bulunmak olduğunu söyledi.

ALİ SÜLÜK KONUŞTU

Festival çerçevesinde yöresel yemekler ve ürünler yarışması yapıldığını açıklayan Başkan Ali Sülük, “İskilip’in gastronomisini ön plana çıkaracak bir festival düzenledik. Festivalimizi bundan sonraki yıllarda da zenginleştirerek devam edeceğiz. Yarışmalara yoğun ilgi oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Etkinliklere vatandaşlarında ilgisi büyük. Özellikle gastronomi alanında düzenlenen etkinliklere bayanların ilgisi çok büyük. Farklı alanlarda da çalışmalarımız devam edecek. İl dışından ve yurt dışından gelen hemşerilerimiz var. Festivale katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

ÖDÜLLERİ KAYRICI VERDİ

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri MHP Çorum milletvekili Vahit Kayrıcı, Belediye Başkanı Ali Sülük, MHP İl Başkanı İhsan Çıplak ve protokol üyeleri tarafından verildi.


İHA

Son Güncelleme: 01.09.2023 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2023-09-01 20:18:58

4yol ağzına podyum kurulmuş, çarşı zaten dar bir festival alanı ayarlanıp bu etkirlik bu bölgede yapılır ise daha iyi olur birde bu kadar yapılan masrafa neler yapılır. Belediyenin geliri varmıbu etkinliği yapabilecek kaynak nasıl sağlanıyor

Avatar
İskilipden 2023-09-01 20:47:27

deve TÜRÜ YÜZ TL krizmi var lale devrimi ne bu