Hititler'i virüs yıktı

Stratejist Abdullah Çiftçi Hitit İmparatorluğu'nun tarih sahnesinden silinmesine yönelik bir iddiada bulundu

24 Nisan 2020 Cuma 16:06
Hititler'i virüs yıktı

Koronavirüsle ilgili "Dijital Dünyaya Entegre" için "sosyal öncü bir deney" olduğu yorumuyla dikkatleri çeken Stratejist Abdullah Çiftçi tarihte büyük bir iz bırakan Hitit İmparatorluğu’nun bir virüs nedeniye yıkıldığını iddia etti.

Youtubeda Ergün Mete’nin Çorum’da sürdürülen Hitit kazılarına dair bir anısını anlatması üzerine Stratejist Abdullah Çiftçi, Hitit İmparatorluğu’nun bir virüs yüzünden yıkıldığını söyledi.

Ergün Mete’nin Çorum’la ilgili söylediği, “Bugün Çorum’a gidiyorsun Hititler’i görüyorsun. Günümüzde birçok ülkenin teknolojisi yakın ama o dönemde Hitit Uygarlığından daha büyük bir uygarlık yok. Geçen yıl Hattuşa’da çok enterasan bir şeyle karşılaştım. Hattuşa Kazı Başkanı Alman profesör ve işçiler çalışırken yer orağı buldular. İşçilerden biri diyor ki, bundan bizde var. Profesör getir diyor. Adam ertesi gün getiriyor. Karşılaştırıyorlar aynı döneme ait. Profesör işçiye seni bir DNA testine sokalım mı diyor. Bunu bana bizzat müze müdürü anlattı. Tamam diyor. Adam yüzde 99,9 Hititli çıkıyor. Çorumlu işçi Hititli çıkıyor. Şu an Çorum dünyanın her yerine un fabrikaları kuruyor. Tarihsel devamlılık. Bu coğrafyada tarım var. Sonra tarıma dayalı sanayinin gelişmesi lazım. Diyelim ki silsile dijital tarıma gidiyor, bunun gelişmesi lazım.” sözleri üzerine  Stratejist Abdullah Çiftçi “Hemen bir bilgi vereyim. Hititleri bir virüs yıktı. Savaş sonrası virüs kaptılar ve nüfusun önemli bir kısmı gitti.” İddiasını dile getiriyor.

Bilindiği tarihte  büyük bir iz bırakan Hititler’in tarih sahnesinden nasıl silindiğine dair net bir bilgi yok.

Son Güncelleme: 28.04.2020 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli saglikci 2020-04-25 09:25:17

Haydi hayırlısı bir corona virüs çıktı stratejist doktor ekonomist herkes medyum oldu

Avatar
Osman 2020-04-25 11:23:06

Adam her konuda bilirkişi.

Avatar
Bilen 2020-04-25 12:57:46

Abdullah Çiftçi adam gibi adamdır. Kaliteli bir strajesisttir. Küreselin bütün projelerini çözüp milleti önceden uyarmıştır. Maalesef tespitlerinin yüzde 90 ı çıkmış ve geçekleşmiştir. Doğruyu yazar, doğruyu işaret eder. Milleti önceden uyarır. Yaptığı işin medyumlukla ilgisi yoktur işte bilen bilmeyen, okumayan, takip etmeyen memleketin derdinde olmayan, gelecekte ülkemizi ve dünyayı bekleyen tehlikelerden Bi haber olan, Çocuk ağladığında televizyon da çizgi film açan ya da eline telefon tutuşturab fikir ve akıl fukarası kişiler Abdullah Çiftçi için medyum benzetmesi yapar. Bu kadar cahillik gerçekten akıllara ziyandır.

Avatar
Dogrudur 2020-04-27 04:18:17

Hitit imparatorlugunun zayiflamasina nedn olan virus nedeniyle hititler ölü gömme yerine yakma adetine gecmislerdir

Avatar
Emekli saglikci 2020-04-29 08:16:11

Bakterilr bile binlerce yıl sonra keşfedildi virüsün genomunu da çıkarttınız mi eş dost ağırlamayın buralarda