İstanbul hariç, Türkiye'de örneği yok

Çorum Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Çoruminia törenle açıldı. OKA Genel Sekreteri, İstanbul hariç Türkiye7de örneğinin olmadığını açıkladı.

27 Eylül 2021 Pazartesi 12:15
İstanbul hariç, Türkiye'de örneği yok

Çorum Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Çoruminia törenle açıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi verdiği sözlerden birisi olan Çoruminia’nın açılışı, Millet Bahçesi yanında bugün saat 11.00’de gerçekleştirildi.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?

Açılışa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı Alb İlhan Uzunoğlu,  Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ve bazı daire müdürleri katıldı.

4 MİLYONA MÂL OLDU, 26 ESER SERGİLENİYOR

Çorum kent merkezi ile ilçelerinde bulunan tarihi ve kültürel yapıların minyatürlerinin yer aldığı Çoruminia 1 milyon lirası OKA destekli olmak üzere toplam 4 milyon 140 bin liraya mâl oldu.5 bin m2 arsa üzerinde 26 eserin sergilendiği alanın hemen yanı başına misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Çoruminia Sosyal Tesisleri de hizmete açıldı.

KÜLTÜR YOLU GELECEK HAFTA İHALE EDİLİYOR

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un tarihi ve kültürel mirasına ait eserlerin yer aldığı Çorumina’nın şehrin turizmine de önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Şehir merkezinde çok fazla gezilecek alan yok. Konuklar buraya geldiğinde il genelinde bulunan tüm tarihi değerleri görebilecek. Çoruminia 4 milyon 140 bin liraya mâl oldu. OKA 1 milyonunu karşıladı. 26 minyatür tarihi eser var. Merkezin yanı sıra ilçelerde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizin tamamı burada sergileniyor. Misafirlerin Çoriminia’yı ziyaret ettikten sonra ihtiyaçlarını karşılamaları için Çoruminia Sosyal Tesisi’ni de hizmete açıyoruz. Bu arada Kültür Yolu Projesi gelecek hafta ihale ediliyor.”dedi.

OKA GENEL SEKRETERİ MANŞETLİK BİR ESER
OKA Genel Sekreteri İbrahim Şahin Köstekçi ise “OKA olarak Çorum’da ağırlıklı olarak sanayi ve turizme destek veriyoruz. Çorum’da marka işler yaptık. Mecitözü’nde askerlik daire başkanlığını restore ettik. Müze okul projesini hayata geçirdik. Boğazkale’de Hattuşa Köyü tesisi yaptık. Bunlar pek çok örnekten birkaç tanesi. Çoruminia ise Türkiye’de İstanbul hariç başka örneği yok. Karadeniz ve Çorum turizmi için harika bir iş oldu.”diye konuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini ayağa kaldırmak için ellerinden geleni gayreti gösterdiklerini söyledi.

CEYLAN'DAN CHPL'Lİ BAŞKANA, 'YAZIKLAR OLSUN'

AK Parti Çorum Milletvekili Erol kavuncu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, CHP Ankara Etimesgut İlçe Başkanı Cemal Emir’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti seçmenini hedef alan sözlerine tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımıza burada söyleyemeyeceğim bir laf etti. AK Parti’nin kökünü kazıyacağız şeklinde konuşma yaptı. Çorumlu olmasına üzülüyorum. Sen kimin, neyin kökünü kazıyorsun.? Bu ne hırs, bu ne kin, bu ne ihtiras.? Sözüm ona kendisi Çorumlu, Barış kenti Çorum’a bu sözler yakışıyor mu? Yazıklar olsun. 15 seçimdir gerekeni bu millet sandıkta yaptı. Patlamayın, çatlamayın, 16. seçimde yine ışıklarınızı erkenden kapatacaksınız. Siyasetin de bir seviyesi ve üslubu vardır. Biz Çorum’a onkoloji merkezi kazandırmaya çalışıyoruz. Tarımda sulamayı nasıl yüzde 100 yapmanın derdindeyiz. Polis moral eğitim merkezinin temelini atma kaygısını taşıyoruz. Hızlı treni getirmehedefindeyiz. Biz Çorum’da 133 okul yapmışız, 233’e çıkarma gayretindeyiz. Her mahalleye spor tesisi yapma azmindeyiz. Sağlıkta bir numara olduk, tarımı bir numara yapma derdindeyiz. Biz Çorum’a, bu millete sevdalıyız.”dedi.

Ceylan, konuşmasında Vali Mustafa Çiftçi’ye Çorum’da yaptığı gayretli çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

VALİ PANDEYİME DİKKAT ÇEKTİ

Vali Mustafa Çiftçi ise pandemiyle ilgili bir hususa dikkat çekmek istediğini belirterek, şöyle dedi; Sağlık Bakanımız ilimizdeki vaka oranlarını gösteren haritayı paylaştı. İlimiz en hızlı yükselişin olduğu 10 il arasında. Son haftalarda ilimizde pandemi ile ilgili yükseliş trendi var. 100 binde 84’lük artış yaşandı. Halkımızı, vatandaşlarımızı, milli eğitim camiamızı uyarıyorum. Yoksa eski günlere dönmek zorunda kalırız. Toplumun tüm kesimleri mücadele etmeli. Maske, mesafe ve temizlik kuralımız devam ediyor. Aşılama oranlarında ilimiz 12 yaş ve üzerinde yüzde 70.44. Türkiye ortalaması üzerindeyiz. Pandemiye yakalanan nüfus oranlarında 5 yaş ve üzerindeki 90 yaşına kadar artış var. Eğitimde toplam 107 sınıf karantina altında. Okullarımızı açık tutmak istiyoruz. Bu konuda velilerimizin de dikkatli olması gerekiyor.”

ELİMİZDE İMKAN VARKEN, ESER BIRAKALIM

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’da üzerine sorumluluk düşen herkesin eser öve hizmet etme gayreti içinde olması gerektiğini belirterek, “Belediye Başkanı çok güzel eserlere imza attı ve atmaya devam ediyor. Kendisi ve ekibini kutluyorum. İnsan ölür kalır eseri, merkep ölür kalır semeri. Elimizde fırsat ve imkan varken hepimiz eser ve hizmet üretme mecburiyetindeyiz. Milletvekillerimizle, bürokratlarımızla 3 yıla yakın bir süremiz geçti. Ben bu işbirliği ve güç birliğinden dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 27.09.2021 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2021-09-27 13:29:04

vay canına. acaba çorum büyüklüğünde bir il için böyle maketler topluluğuna gerek var mıydı. müzecilik anlamında zaten kötü ama çorumun miniğini yapmaya ne gerek var. zaten isteyen bir günde hepsinin gerçeğini görebilir.

Avatar
Ahmet 2021-09-27 13:43:44

Evet İstanbul harici örneği yok çünkü hiç kimse şehir merkezine en fazla 1 saat mesafedeki orijinal eserlerin maketlerini yaptırmayı büyük iş zannetmez.

Avatar
Kemal YĞZER 2021-09-27 14:08:36

Ne gerek vardı, yazık bu masrafa, neden bu harcamalar yapılıyor , akla her şey geliyor

Avatar
Çorum19 2021-09-27 14:25:58

Çok yazık! Bu zor günlerde bu paralara neler yapılırdı.

Avatar
Daha kolay reklam 2021-09-27 13:40:57

Eserlerin çoğu 1'er saat uzaklıkta, Şuna yapılacak masrafla, kooperatif kurup servisler ile tur düzenleseniz hem istihdam artar, hem bölge halkının geliri artar hem Çorum'da turizm az da olsa ivme kazanırdı. Yazık

Avatar
Çorum'lu 2021-09-27 15:47:39

Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
daha komik 2021-09-27 14:19:10

İstanbul'da 1 tane İzmir'de 2 tane olan şey nedir?
cevap: i harfi

Avatar
Corum 19 2021-09-27 21:07:24

Gerek görmemişlerdir ondandir