Şapinuva kazıları üniversiteye teslim

Ortaköy Şapinuva kazılarını bundan böyle Hitit Üniversitesi üstlenecek.

06 Şubat 2019 Çarşamba 13:28
Şapinuva kazıları üniversiteye  teslim

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ortaköy’ü ziyaret etti.

Rektör Alkan, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İSBİR ile yaptığı görüşmede, ilçede yer alan Şapinuva tarihi kentinin kazı çalışmalarının Ankara Üniversitesi’nden Hitit Üniversitesine geçmesi hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, önümüzdeki günlerde Şapinuva tarihi kentinin kazı çalışmalarının Hitit Üniversitesi tarafından yapılacak olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Adını bu toprakların tarihinden alan üniversitenin yıllarca ağır aksak giden kazı çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracağını belirten İspir, yerel olarak kazılara her türlü desteği vereceklerini kaydetti. İsbir, Şapinuva Müzesi talebini ileterek, Rektör Alkan’a Lotus Çiçeği armalı tabloyu hediye etti.

Son Güncelleme: 06.02.2019 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.