‘Tarih Kokan Çoraplar’a onay

Spor Lisesi'nin Tarih Kokan Çoraplar’ isimli e-Twinning projesi ulusal destek servisi tarafından onaylandı

07 Ocak 2020 Salı 12:19
‘Tarih Kokan Çoraplar’a onay

İl koordinatörlüğünü Çorum Spor Lisesi'nden Matematik Öğretmeni Çağlar Aktürk'ün yaptığı ‘Tarih Kokan Çoraplar’ isimli e-Twinning projesi ulusal destek servisi tarafından onaylandı. Projeyle unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının tekrar canlandırılması hedefleniyor. Her rengin bir manası, her motifin bir dili olduğu tarihsel boyutlarıyla incelenerek aşkı, sevgiyi, özlemi vb. motiflerle ve renklerle kilimlere, hatta çoraplara işleyen bir kültürün günümüze aktarımının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeye Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 2, toplamda 12 okul olmak üzere eş zamanlı olarak çeşitli faaliyetlerle yürütülmesi öngörülüyor.

Projenin ilk aşamasında geleneksel Anadolu el sanatları motifleri kullanılarak ortakların birbirleriyle mektuplaşması, bu vesileyle farklı kültüre sahip olan öğrencilerin birbiriyle yöresel kültürler hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor. Çorum Spor Lisesi proje ekibindeki öğrenciler yaptığı çalışmalarda Çorum el sanatlarında kullanılan geleneksel motifleri kullanırken, bu şekilde de diğer ortaklara Çorum'un kültüründen bir parça aktarılmış oluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.