Turizm Derneği boş durmuyor

Çorum Kültür ve Turizm Derneği kentin tanıtımına destek vermeye devam ediyor.

07 Mayıs 2019 Salı 13:23
Turizm Derneği boş durmuyor

Çorum Kültür ve Turizm Derneği kentin tanıtımına destek vermeye devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Kültür Turizm Derneği tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteğiyle uygulanan ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ yaklaşık bir ay önce kapılarını öğrencilerine açtı.

O günden bu güne yetkili öğretmenlerin desteğiyle sinema tarihi, kamera kullanımı hakkında teknik bilgiler öğrenildi. Fotoğraflar üzerine konuşuldu. Senaryonun olmazsa olmazları, izlenilen bir filmin arka mutfağında neler yaşandığı gösterildi. Herkesi ortak paydada buluşturan ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi” çok sevildi.

Dernek, 4 Mayıs’ta ise Çorum TGEV’in organize ettiği bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 17 ilden  (Samsun, Rize, Ankara, Kütahya, Erzincan, Malatya, Eskişehir, Zonguldak, Bayburt, Gaziantep, Giresun, Zonguldak, Nevşehir, Sivas, Ordu ve İstanbul'dan ) yaklaşık 700 kişi Çorum Müze Bahçesinde bir araya geldi.

Etkinlikte kendi yörelerine ait gösteriler yapan TEGV gönüllüleri, ardından Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Hititlerin başkenti Hattuşa ören yerini gezdi.

Çorum Kültür Turizm Derneği Fırsata Dönüşen Hayatlar Ekibi kendi şehirlerinde bir bayram havasında geçen Türkiye mozaiğinde arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Drone kullanarak havadan çekimlerle gerekse Gimbal kullanarak karadan çekimlerle bu güzel gün kayıt altına alındı.

Ev sahibi şehir olarak da misafirlerle çeşitli röportajlar yaparken ören yerinde ise Hitit Koreografisi oluşturuldu.

Pazar Günü Anitta Otel de düzenlenen toplantıda ise her şehirden farklı gönüllüler söz alarak kendi bölgelerindeki projelerden, etkinlik ve atölye çalışmalarından bahsetti.

Son Güncelleme: 07.05.2019 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.