Yavruturna'dan tarihi sergi

Yavruturna Ortaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Her Okulun Bir Projesi Var’ çalışması kapsamında Etnografya Müzesi sergisi açtı.

31 Mayıs 2016 Salı 11:17
Yavruturna'dan tarihi sergi

Yavruturna Ortaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Her Okulun Bir Projesi Var’  çalışması kapsamında Etnografya Müzesi sergisi açtı.

Serginin açılışına Okul Müdürü Levent Tuzcu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YAKLAŞIK 300 ESER


Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Levent Tuzcu, sergide yaklaşık 300 eserin bulunduğunu belirterek, ‘Sergimizde öğretmen ve öğrencilerimizin evlerinden getirdiği yaklaşık 300 eser var. Sergimiz 1 hafta boyunca açık kalacaktır.” dedi.


ÖĞRENCİLER İLGİYLE GEZDİ


Öğretmenlerden Altan Özeskici’nin öncülüğünde hazırlanan Etnografya Müzesi sergisinde kazan, yağ kandili, kömür közlü ütü, gece lambası, kasetçalar, pişmiş toprak test ve eski paraların da yer aldığı birçok tarih kokan eseler öğrenciler tarafından ilgiyle gezildi.


Daha sonra Teknoloji Tasarım etkinlikleri kapsamında ‘Teknoloji Tasarım’ sergisi de açıldı.


Teknoloji Tasarım Öğretmeni Sibel Aşık Aygün’ün koordinatörlüğünde öğrencilerin yaptığı ve teknolojik eşyaların yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.

Son Güncelleme: 31.05.2016 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.