Çorum Müzesi’nde önemli gün

03 Ocak 2023 Salı 14:58
Çorum Müzesi’nde önemli gün

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Çorum Müzesi envanterinde bulunan Hitit çivi yazılı tabletlerin yapay zekâ kullanılarak okunması, taranması ve dijital ortama aktarılması amacıyla başlatılan projenin ilk aşaması tamamlandı

‘Hititlerin başkenti Hattuşa / Boğazkale’de bulunmuş 42 bin tabletin 1.200 âdetinin yüksek çözünürlüklü olarak fotoğraflanması ve 3 boyutlu taranmak suretiyle yapay zekaya öğretme sürecinin ilk aşamasına ilişkin sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi’nce sürdürülen titiz çalışmaların yıl dönümünde düzenlenecek törende “Yapay Zekâ Projesi” ile birlikte yürütülmesi kararlaştırılan, Hitit Dijital Kütüphanesinin (HDK) de ilk kez tanıtımı yapılacak.

Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alpaslan’ın katılımıyla düzenlenecek olan törende, yapay zekâ bir tableti canlı olarak katılımcıların huzurunda çözümleyecek.

Program 4 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 12.30 Çorum Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 03.01.2023 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.