Unutturulmaya çalışılan medeniyet!

Milat Yazarı Eyyüp Azlal, Çorum'un ilim ve hilm beldesi İskilip'in, unutturulmaya çalışılan kadim değerlerine dikkat çekti, 'İskilip'e Niçin Gidilir?' başlıklı yazı kaleme aldı.

11 Temmuz 2022 Pazartesi 13:44
Unutturulmaya çalışılan medeniyet!

Çorum Belediyesi’nin düzenlenen Elvan Çelebi Şiir Akşamı etkinliğine katılan Milat Yazarı Eyyüp Azlal, İskilip’i yazdı.

Yazar Azlal, ‘İskilip’e Niçin Gidilir? başlıklı değerlendirmesinde ilim ve hilm beldesi İskilip’te  gördüklerini köşesine taşırken, Kızılırmak Köprüsü, ilçenin doğal güzellikleri ve coğrafyası, Şeyh Yavsi Cami, Şeyh Muhyiddin Muhammed Yavsi hazretleri ve oğlu Ebussud Efendi, İskilipli Atıf Hoca Külliyesi, tarihi Ulu Cami, çarşılar, Bedri Rahmi Eyüpoğlu Müzesi, halk kütüphanesi ve İskilipli Alimler Müzesi’ne ayrı parantez açtı.

Milat Yazarı izlenimlerini şu sözlerle noktaladı: “…Bugün ‘İskilip’e niçin gidilir’ diye bir soru sorulduğunda Türkiye’deki Müslümanlar olarak yakın tarihimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz için hiç şüphesiz İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret etmek için gidilir, olacaktır. Oraya gidilirken İskilip’te kapatılan medreselerin, unutturulmaya çalışılan bir medeniyetin nasıl ayakta durduğunu da göreceksiniz.”
Yazının tamamını şu linkten okuyabilirsiniz: http://www.milatgazetesi.com/yazarlar/iskilipe-nicin-gidilir-9005/

Son Güncelleme: 14.07.2022 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-07-11 18:01:37

Sevgili kardeşim unutturulan değil unutan İskilip demiş olsaydın daha doğrusu olurdu.

Avatar
Çorum 19 2022-07-11 21:04:34

Kim unutturmaya çalışmış hep iç düşman dış düşman muhabbeti iç düşmanları İngiliz muhibligi peşinde koşmuş olanlara soracaksınız laikliğe cumhuriyete karşı olacağız diye atilmadik takla kalmadı

Avatar
Öz İskilip li 2022-07-11 21:55:37

Bir başkadır benim memleketim İskilip, son 30 yılda köye döndü İskilip im, çok yazık oldu

Avatar
Mehmet 2022-07-12 10:19:46

Unutulan İskilip diniyse daha iyi olurdu.